Úvod Novinky Hry Reinkarnovaný herný hit Super Mario Run bavil iOS používateľov len chvíľu

Reinkarnovaný herný hit Super Mario Run bavil iOS používateľov len chvíľu

5

Legendárnu hru Super Mario pozná snáď každý. Nintendo sa ju rozhodlo oživiť a užívateľom iOS platformy prinieslo jej remake s názvom Super Mario Run. Verzia pre Android však neexistuje.

To bezpochyby zo začiatku mrzelo mnohých používateľov Android smartfónov. Hru by si určite aspoň z nostalgie zapli, alebo sa ňou príležitostne bavili v čakárňach u lekára, v MHD a tak ďalej.

Nintendo si od hry sľubovalo veľa. Podobne ako Pokémon Go, zvučné digitálne meno zvykne byť predzvesťou poriadneho úspechu. Už prvým kameňom úrazu po zverejnení titulu v Apple App Store bola jeho cena. Plná verzia hry za 9,99 eur zrovna lákavá nebola. Skalných fanúšikov ale neodradila.

Dôkazom toho je fakt, že Super Mario Run stále patrí do prvej päťky najziskovejších hier v 23 krajinách a do prvej desiatky v 47 krajinách. Ide však o pokles z prvých priečok iba v priebehu posledných dvoch týždňov. Očakáva sa, že pokles bude pokračovať.

Super Mario Run

Mnoho užívateľov si vystačilo, resp. vystačí s free verziou hry, ktorá je síce výrazne obmedzená, no napriek tomu to užívateľov nedotlačilo ku kúpe. Podľa analytických výstupov agentúry apptopia.com si plnú verziu hry kúpil len veľmi malý počet hráčov.

Aby toho nebolo málo, hodnotenia hry v Apple App Store klesli k šedému priemeru a niektorí ich označujú až za negatívne. Situácia okolo hry sa odzrkadlila na hodnote akcií Nintenda. Pokles ich hodnoty prekonal 10-percentnú hranicu. Super Mario Run je určite herný hit súčasnosti. Nie však taký, ako sa očakávalo.

Prečo nie Android?

Za neuvedením hry Super Mario Run do obchodu Google Play môžeme pokojne vidieť peniaze. Nie že by Nintendo nemalo záujem o používateľov operačného systému Android. Je ale vo všeobecnosti známe, že mnohí používatelia tohto systému majú nálepku digitálnych pirátov.

Z obchodu Google Play sa stiahne dvakrát viac obsahu ako z Apple App Store, ale jeho príjmy sú len spolovice také, ako pri obchode s aplikáciami a hrami od Apple. Pri iOS platforme jednoducho nič také, ako .apk súbor bežný používateľ nenainštaluje.

Apk súbory sú často zdrojom rôznych malvérov. Ak by sa hra do obchodu Google Play časom dostala, určite by jej popularitu využili digitálni zločinci a prostredníctvom voľných .apk súborov šírili škodlivé kódy.