Ilustračné foto

Podľa najnovších správ pochádzajúcich z kórejských médií má vlajková loď Samsungu, Galaxy S8, ponúknuť len displej s duálnym zakrivením. Plochá, resp. štandardná verzia tak z jeho portfólia úplne vypadne.

Spoločnosť má pripravovať dve veľkostné verzie, jedna z nich má ponúknuť 5,7-palcový displej, tá druhá až 6,2-palcový panel. Podobne, ako Xiaomi Mi MIX, aj Galaxy S8 má ponúknuť bezrámikový displej s pomerom displeja k prednej strane smartfónu prevyšujúcim 90 %.

Analytici ostávajú skeptickí

Samsung posledné dva roky ponúkal ako zahnutú verziu, tak aj štandardnú, plochú verziu, ktorú si mnohí obľúbili najviac. Aj preto sa začali analytici celkom strachovať z toho, aká môže byť odozva trhu. Okrem toho analytik Choo Dae-young z Korea Institute of Industrial Economics & Trade kritizuje aj využitie bezrámikového displeja, ktorý sa podľa ich analýzy na telefóny až tak nehodí. Uplatnenie by mal Samsung hľadať hlavne pri väčších displejoch, napríklad pri televíziách.

Skladací telefón už budúci mesiac?

Ďalší analytik, tentokrát z NH Investment & Securities, Peter Lee, povedal, že Samsung by sa mal poponáhľať a svoj skladací telefón predstaviť čo najskôr. Vyzerá to tak, že juhokórejská spoločnosť počúvne a možno aj preto sme sa začali stretávať s informáciou naznačujúcou, že Samsung takýto telefón predstaví už v januári 2017, teda budúci mesiac.

Nové zariadenie by malo mať v strede malý pántik, ktorý by umožňoval ohýbanie, vďaka čomu by ste mohli mať displej na prednej, aj zadnej strane, poprípade by displeje smerovali k sebe. Pri rozloženom stave by ste mali dvakrát väčší displej než normálne.

Samsung Galaxy S8 má byť predstavený už 26. februára na MWC 2016 v Barcelone. K predstaveniu už tradične dôjde deň pred oficiálnym začiatkom MWC 2017.