Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 má nakoniec prísť len s jedným zadným fotoaparátom

Samsung Galaxy S8 má nakoniec prísť len s jedným zadným fotoaparátom

1

Správy o tom, že Samsung aj Apple testujú smartfóny s duálnymi zadnými fotoaparátmi sa už naplnili. S predstavením iPhone 7 Plus minimálne čiastočne.

Samsung mal svoj výtvor ukázať s príchodom Galaxy S8, ktorý mal na zadnej strane ponúknuť 12 Mpx modul vlastnej výroby a 13 Mpx snímač od Sony.

Dnes sa však situácia ohľadom duálneho fotoaparátu na Galaxy S8 razantne mení. Na čínskej sociálnej sieti Weibo, ktorá sa v minulosti už niekoľkokrát stala zdrojom pravdivých informácií objavila novinka. Samsung má podľa jedného prispievajúceho predstaviť Galaxy S8 len s jedným zadným fotoaparátom. Je zvláštne, že sa Samsung rozhodol odsunúť duálny fotoaparát na vedľajšiu koľaj po toľkých mesiacoch vývoja. Každopádne, bude veľmi zaujímavé sledovať, s akým fotoaparátom nakoniec novú S8-čku uvidíme.

Môže to byť z niekoľkých dôvodov. Hneď na začiatok nám napadá dôvod ceny a znižujúcej sa marže. Dôvodom ale môže byť aj komplikovaná výroba v dostatočne veľkom počte a kvalite. Informácia z Weiba však nešpecifikuje či Samsung plány uviesť model s duálnym fotoaparátom úplne pozastavil alebo či ho má odložený pre väčší a drahší model, podobne ako v prípade Apple. Tak či tak, už teraz sa tešíme na to, s akým pokrokom príde Galaxy S8. Jeho fotoaparát by mal byť v každom prípade lepší než fotoaparát v Galaxy S7.