Úvod Konkurencia Apple Najnovší problém pre Apple: Aplikácia telefónu zamŕza na iPhone 7, iPhone 6s...

Najnovší problém pre Apple: Aplikácia telefónu zamŕza na iPhone 7, iPhone 6s a iPhone 5s

25

Pred pár mesiacmi boli všetci vo vedení Apple pravdepodobne poriadne vysmiati. Ich najväčšiemu rivalovi, Samsungu, sa s jeho Galaxy Note 7 vôbec nedarilo, až to nakoniec zabalil. iPhone fungoval bez väčších problémov, akoby bol bez jedinej chybičky.

Ako sme sa však dozvedeli z nedávnych noviniek, bez chybičky samozrejme nie je. Niektorí používatelia majú problém s dotykovou vrstvou, pričom neskôr zistili, že ich zariadenia trpia tzv. Touch Disease. Apple si za opravu pýta 149 dolárov, teda polovicu toho čo bežne. Aj preto čelí vážnej žalobe.

Okrem toho sa iPhony začali len tak samé od seba vypínať aj vtedy, keď batéria hlásila 30% nabitie. Výrobca zistil, že za problém môže komponent v batérii, ktorý bol až príliš dlho vystavený vzduchu.

Najnovší problém nemá nič s fyzickým fungovaním smartfónu. Naopak, ide o softvérový problém, ktorý je však poriadne vážny. Na mnohých modeloch, dokonca aj na novom iPhone 7, mrzne aplikácia telefónu, kvôli čomu sa jeho majitelia nikam nemôžu dovolať. Pre mnohých tento problém začal s príchodom iOS 10.1.1. Niektorí ho však zbadali už pri iOS 10. Na problém nepomáha reštart a dokonca ani reset zariadenia.

Mám nový iPhone 7. Aplikácia telefónu často zamrzne a vyžaduje, aby som ju zatvoril ‘natvrdo’ pomocou dvojitého ťuknutia na domovské tlačidlo a odswipovaním hore. Je toto známy problém? Nevie niekto, ako ho opraviť? Môj softvér je aktuálny iOS 10.1.1,“ píše jeden nespokojný zákazník na fóre podpory pre Apple produkty. Ďalšie zdroje (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10).

Apple sa k problému zatiaľ nevyjadril. Podobný prístup zvolil aj pri probléme s dotykovou plochou a #BatteryGate. Je dosť pravdepodobné, že problém vyrieši pripravovaná aktualizácia na iOS 10.2, ktorú spoločnosť posunula do beta testu.