Úvod Zariadenia Google aj Huawei spustili vyšetrovanie. Po Nexus 6P sa neočakávane vypína ďalší...

Google aj Huawei spustili vyšetrovanie. Po Nexus 6P sa neočakávane vypína ďalší model smartfónu

1
© anandtech.com

Pred začiatkom aktuálneho roka 2016 by asi nikomu nenapadlo, že počas neho budú v technologickom svete najviac rezonovať rôzne problémy s batériami.

Explodujúce akumulátory v Galaxy Note 7 sú bezpochyby najväčším prešľapom. Oveľa menej závažné, no užívateľsky poriadne nepríjemné problémy sa v minulom týždni začali spájať so smartfónom Nexus 6P.

Na fóre spoločnosti Google, ako aj na komunitnom webe Reddit, sa začali kopiť sťažnosti, ktoré hovorili o neočakávaných vypnutiach týchto zariadení. Nexus 6P sa jednoducho z ničoho nič vypol napriek tomu, že jeho batéria bola ešte stále dostatočne nabitá.

Čo je horšie, smartfóny sa nedali zapnúť. Najskôr ich museli daní vlastníci pripojiť na nabíjačku. Aby toho nebolo málo, na webe Reddit pribudlo ďalších pár sťažností, ktoré sa ale netýkajú smartfónu Nexus 6P.

S identickým problémom sa stretli aj niektorí majitelia prémiových Google Pixel smartfónov. Zhodne tvrdia, že sa im smartfón neočakávane vypol pri 25 % až 35 % kapacite batérie. Opäť nešiel zapnúť a opäť ho museli najskôr pripojiť na nabíjačku. Zatiaľ ide o veľmi malý počet reakcií, no pozornosť je namieste.

Spoločnou črtou zariadení je nainštalovaná aktualizácia na Android Nougat. Je teda viac ako isté, že problém je len softvérový. Pokiaľ by sa týkal niektorého z hardvérových komponentov, k náprave by spoločnosti museli pristupovať oveľa zložitejšie.

Dobrou správou je, že Google aj Huawei už spustili vyšetrovanie týchto technických problémov. Hneď ako prídu na príčinu, určite sa s ňou verejnosti zdôveria. Ak sa problém objaví, ako všeobecné riešenie sa odporúča obnovenie výrobných nastavení. Pokiaľ problém pretrváva, je namieste kontaktovať technickú podporu výrobcu. Čím viac oprávnených sťažností výrobcovia zaznamenajú, tým skôr sa budú konkrétnemu problému venovať intenzívnejšie.