Úvod Aplikácie Toto je jednoznačne najlepšia a najkrajšia predpoveď počasia, akú sme kedy videli

Toto je jednoznačne najlepšia a najkrajšia predpoveď počasia, akú sme kedy videli

2

Bez predpovede počasia sa dnes prakticky nezaobídeme. O to viac v aktuálnom zimnom období. Prehľad o vetre, snehu alebo poveternostných podmienkach vo všeobecnosti príde vhod v každej situácii.

Samozrejme, na cestách a v teréne sa spoliehame na predpoveď mobilných aplikácií, ktoré sú v mnohých prípadoch veľmi kvalitne spracované. Ak ale sedíte za veľkou obrazovkou počítača alebo notebooku, určite by ste si mali do do záložiek adresu ventusky.com.

Ide o webovú aplikáciu, ktorá patrí česká meteorologickej spoločnosti InMeteo. Hneď po otvorení danej adresy zostanete zaskočený nielen grafickým spracovaním, ale hlavne množstvom rôznych dát. Tie sú vyhodnocované v reálnom čase a dokonca k nim môžete pristupovať pomocou časovej osi.

počasia

Priamo v reálnom čase vidíte smer prúdenia vzduchu, rozsah teplôt, vybrať si môžete zobrazenie zrážok, búrok, snehovej pokrývky…možností je neúrekom. Dokonca obyčajná animácia vetra má sedem rôznych možností nastavenia. Môžete vietor zrýchliť, farebne odčleniť a podobne.

Web ventusky.com myslí aj na súčasné technologické trendy. V pravom hornom rohu nechýba tlačidlo zdieľať. Poslať môžete obyčajný odkaz na rôzne sociálne platformy alebo klasickú, či živú snímku obrazovky. Neskôr pribudne aj možnosť vloženia mapy priamo do webu (tzv. embed).

predpoved počasia

V nastaveniach aplikácie si môžete zmeniť hodnoty, ich zobrazenie, metriky alebo rozlíšenie mapy. Prispôsobiť sa dajú animácie alebo farby. Rôznych nastavení je často ďaleko viac, ako ponúkajú rôzne iné aplikácie. Napriek bohatej funkcionalite je celé prostredie veľmi intuitívne a ľahko ovládateľné.

Českým vývojárom sa toto dielo skutočne podarilo a určite by sme boli za, aby niečo podobné predviedli aj v rámci mobilnej aplikácie.