Úvod Hry Muž z Kalifornie utratil milión dolárov na in-app nákupy v mobilnej hre....

Muž z Kalifornie utratil milión dolárov na in-app nákupy v mobilnej hre. Peniaze však neboli jeho

1
Fotografia je ilustračná

Vžili ste sa niekedy do mobilnej hry tak, že ste boli ochotní investovať niekoľko desiatok eur do jej in-app nákupov? Nie ste sami. Na istého hráča z Kalifornie však nemáte. 

45-ročný muž sa ocitol na súde po tom, čo zamestnávateľovi odcudzil približne 4 800 000 dolárov. Pred súdom sa priznal, na čo ich minul. Okrem luxusných áut, golfovej výbavy, plastickej operácie alebo lístkov na sezónu amerického futbalu si pán doprial aj in-app nákupy.

Utratil na ne približne jeden milión dolárov, pričom prostriedky kradol od mája roku 2008 do marca roku 2015. Využil pritom svoju vysokú pozíciu v hierarchii spoločnosti Holt Kalifornia, ktorá sa zaoberá ťažkou strojárenskou technikou.

Pokiaľ vás zaujíma o akú hru išlo, v obchode Google Play ju nájdete pod názvom Game of War. Tá pochádza z dielne vývojárskeho štúdia Machine Zone. Autori hru označujú ako najväčšiu mobilnú strategickú hru pre viacerých hráčov. V hre budujete svoju ríšu s vojakmi, ktorými napádate iné ríše reálnych hráčov. Čím sa vám viac darí a čím ďalej sa v hre dostanete, tým viac sa javia in-app nákupy rôznych položiek potrebnejšie.

Tie mimochodom nie sú lacné. Najlacnejšia položka stojí 2,09 eura a naopak, tá najdrahšia až 349,99 eur. Minúť „pár eur“ teda nie je problém. Zaujímavý je tiež finančný priemer platiacich hráčov. Jeden hráč v hre za rok utratí v priemere 550 dolárov. Tento priemer určite podvihol aj spomínaný muž z Kalifornie. Ten herný systém titulu Game of War okomentoval stručne a výstižne: „Je to ako hazard, ale bez možnosti víťazstva“. Vinník bol samozrejme odsúdený.

Game of War trailer