Úvod Zariadenia Smartband Konkurencia pre Xiaomi Mi Band. Meizu predstavilo svoj prvý fitness náramok

Konkurencia pre Xiaomi Mi Band. Meizu predstavilo svoj prvý fitness náramok

0

Nositeľným zariadeniam kraľujú v podstate dve spoločnosti. Z tých tradičnejších tu je Fitbit a ázijského reprezentanta by sme našli u Xiaomi. Ide o nesmierne populárny náramok Mi Band.

Kus podielu z tohto trhu si chce odtrhnúť aj čínska spoločnosť Meizu. Tá dnes predstavila lacný smartfón s obstojnou výbavou, ktorý tak trochu prekvapivo doplnila náramkom Meizu Band (SmartBand H1). Kým o Meizu M5 Note sa šírili informácie už dlhšie, náramok zostal bez pozornosti.

Meizu Band je elegantný, nenápadný a výrobcovi sa doň podarilo efektne ukryť OLED displej, ktorý splýva s dizajnom celého náramku. Okrem času a zostávajúcej kapacite batérie vám displej prezradí údaje o spálených kalóriách, zabehnutej vzdialenosti, srdcovom tepe (snímač na spodnej strane) alebo spánku. Samozrejmosťou sú upozornenia na hovory a správy.

meizu_band

Náramok dokonca môžete použiť na nájdenie zapatrošeného smartfónu. Teda ak je k nemu pripojený prostredníctvom Bluetooth technológie. Pokiaľ budete počas vianočných sviatkov tráviť väčšinu času nehybne na pohovke, Meizu Band vás vyzve na prechádzku alebo pohyb.

Meizu Band vydrží na jedno nabitie sedem dní. Nabíjačku k nemu pripojíte pomocou magnetu, pričom nechýba odolnosť voči vode a prachu. Certifikácia IP 67 hovorí, že sa s náramkom môžete sprchovať, behať v daždi alebo si môžete ísť dokonca zaplávať.

meizu

Meizu Band ide do predaja už 8. decembra 2016 s prepočítanou cenou 30 eur. Takto relatívne lacné zariadenie nebude problém objednať z množstva rôznych čínskych e-shopov. Odporúčame ale ešte počkať. Meizu Band zatiaľ komunikuje len čínštine a anglická verzia aplikácie je zatiaľ vo vývoji. Záujemcom odporúčame počkať a prípadnú kúpu realizovať až niekedy v prvom štvrťroku 2017.