Úvod Výrobcovia HTC PR manažér HTC: Nevzdávame sa a tvrdo pracujeme na budúcich vlajkových lodiach

PR manažér HTC: Nevzdávame sa a tvrdo pracujeme na budúcich vlajkových lodiach

0
HTC 10 sa predával zle

Spoločnosti HTC, ako poprednému výrobcovi smartfónov, sa v posledných rokoch príliš nedarí. Ich smartfóny sa zrovna dobre nepredávajú a rok od roku HTC klesajú tržby.

HTC pritom nevyrába zlé smartfóny. Model HTC 10 je rozhodne dobrý, no stále nestačí na to, aby sa k nemu priklonila masívnejšia používateľská základňa. Recept plný správnych parametrov, funkcií, dizajnu, marketingu a spravodlivej predajnej ceny sa hľadá predsa len ťažko.

Dobrou správou je, že napriek dlhodobým negatívnym výsledkom sa HTC nevzdáva. Dávku optimizmu na sociálnej sieti Twitter vypustil Jeff Gordon, hlavný PR manažér spoločnosti HTC. Uviedol, že HTC tvrdo pracuje na nových vlajkových lodiach.

Hlavné sídlo HTC v taiwanskom meste Tchaj-pej. Práve tu sa rozhoduje o primárnych charakteristikách nových smartfónov

Množné číslo je určite zaujímavé. V budúcom roku by sme nemuseli vidieť jedno ťažiskové high-end zariadenie, ale možno rovno dve. Keď môže predstaviť dvojicu top modelov Samsung (Galaxy S7 a Galaxy S7 edge), pokojne tak môže učiniť aj HTC.

O budúcom vlajkovom smartfóne s logom HTC sa hovorí len v rámci nepodložených špekulácií. Má niesť pracovné označenie HTC Ocean a jeho dizajn má ísť v duchu súčasného HTC 10. Konštrukčné prvky sa ale môžu niesť na vlne inovácií.

Tlačidlá na bočnej strane môže nahradiť dotyková plocha, pomocou ktorej budete ovládať nielen spomínanú hlasitosť, ale aj ďalšie funkcie. Predpovedať môžeme duálny fotoaparát, užšiu spoluprácu s Google asistentom alebo ešte dlhšiu výdrž na jedno nabitie.

Koncepčný náhľad na HTC smartfón blízkej budúcnosti si môžete pozrieť vo videu nižšie.