Úvod Konkurencia Apple MacBook Pro s Touch Bar má vážny problém. Namiesto 10 hodín výdrže...

MacBook Pro s Touch Bar má vážny problém. Namiesto 10 hodín výdrže zvláda len 3

2

Internetom sa šíria správy o nespokojných zákazníkoch Apple, ktorí si kúpili MackBook Pro s Touch Bar. Problémom má byť neposlušná batéria, ktorá rozhodne neponúka celodennú výdrž, ktorú Apple využíva ako jedno z hlavných lákadiel.

Prvé nahlásenia sa objavili ako na produktovom fóre Apple, tak aj na Reddite. V nich ľudia vysvetľujú, že ich MacBooky nabité nevydržia ani polovicu času, ktorú Apple prezentuje ako bežnú.

Práve som dostal svoj nový 15-palcový MacBook Pro s touch bar. Výdrž batérie je otrasná!!! Mám otvorený Safari so 6 záložkami a pri 95 % batérie mi notebook ukazuje niečo pod 3 hodiny výdrže,“ rozčuľuje sa jeden zo zákazníkov.

Myslel som si, že tieto zariadenia majú ponúknuť 10 hodín výdrže? Včera som ho vyšťavil za 3 hodiny len tým, že som surfoval po webe. Ani som nepozeral videá, len som si čítal. Je s mojim notebookom niečo zlé?

Momentálne nie je jasné či ide o hardvérovú alebo softvérovú chybu. Niektorí technicky zdatnejší používatelia však predpokladajú, že ide o problém s grafickou kartou Radeon.

Apple má momentálne všetky nahlásené prípady prešetrovať. To však nezabránilo niektorým majiteľom Macbookov v ich vrátení do predajní pre náhradný kus alebo vrátenie peňazí. Spoločnosť sa k problému zatiaľ nevyjadrila.