Úvod Elektromobilita Spoločnosť Lucid Motors predstavila luxusný elektrický sedan. Dojazdom prekoná Teslu

Spoločnosť Lucid Motors predstavila luxusný elektrický sedan. Dojazdom prekoná Teslu

0

Lucid Motors je mladá spoločnosť, ktorá bola založená v americkej Kalifornii. Aktuálne táto automobilka predstavila svoje vôbec prvé vozidlo. Nazvala ho Air.

Lucid Motors Air je luxusný sedan, ktorý nechce konkurovať len elektromobilu Tesla Model S, ale aj tradičným luxusným sedanom. Na um prichádza BMW 7 alebo Audi A8.

V útrobách automobilu nájdeme 100 kWh batériu, ktorá vystrelí vozidlo z 0 na rýchlosť približne 100 km/h za 2,5 sekundy. Neskôr v budúcnosti výrobca plánuje implementovať až 130 kWh batériu. Samotné akumulátory vyrobila divízia Samsung SDI. Výrobca udáva, že dojazd elektromobilu bude na úrovni 400 míľ, teda viac ako 640 kilometrov.

Prototyp vozidla bol odhalený dnes v meste Fremont v Kalifornii. Sériová výroba je naplánovaná na rok 2018. Vozidlo má okrem luxusnej výbavy ponúknuť aj rôzne autonómne funkcie. Jeho cena nebude najmenšia. Viac ako 100 000 dolárov v peňaženke nenájde každý.

Spoločnosť ale už skôr uviedla, že v budúcnosti bude vyrábať model s nižšou cenou, ktorá sa bude pohybovať okolo sumy 64 tisíc dolárov. Jedným zo zakladateľov spoločnosti Lucid Motors je Peter Rawlinson, bývalý člen vývojového tímu automobilky Tesla.

Lucid Motors Air je určite fascinujúce vozidlo nielen po technickej stránke, ale aj tej vizuálnej. Napriek tomu ide stále o funkčný koncept, ktorý dostane komerčnú predajnú podobu až v roku 2018. Dovtedy už bude cesty brázdiť Tesla Model 3, ktorý vďaka svojej dostupnejšej cene zožne poriadnu vlnu záujmu a pozornosti.