Úvod Smartphony Aktualizácie LG G5 dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat už aj v Európe

LG G5 dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat už aj v Európe

3
© redakcia

Smartfón LG G5, ktorý by sa dal označiť za ako vôbec prvý komerčne dostupný smartfón s modulárnou konštrukciou, dostáva očakávanú aktualizáciu.

Aj LG G5 sa tak zaradilo do klubu vyvolených, ktorí obdržia najnovší OS Android ešte v tomto roku. Aktualizácia sa pritom šíri už mesiac. Prví si ju užívali obyvatelia domovskej Južnej Kórey, následne Američania a teraz sa update objavil v Brazílii a v Európe.

Aktualizácia je poriadne objemná, preto je potrebné WiFi pripojenie a dostatočné nabitie batérie. Pripraviť sa môžete na vylepšený režim Doze, ktorý ešte viac predĺži výdrž na jedno nabitie. Na mieste je tiež vylepšená bezpečnosť, režim dvoch súčasne aktívnych okien alebo inovovaná správa oprávnení a upozornení.

LG G5 © redakcia
LG G5 © redakcia

Zmeniť si budete môcť vzhľad používateľského prostredia pomocou rôznych tém a ak nechtiac vymažete niektoré fotografie z galérie, môžete ich obnoviť naspäť. Nájdete ich v koši, ktorý otvoríte priamo v galérii. Obvyklé optimalizácie, opravy chýb alebo lepší výkon už ani netreba spomínať.

Ako zvyčajne, aktualizácia sa bude šíriť v dávkach a ako prví ju obdržia majitelia modelov zakúpených mimo pultov operátorov. Postupne sa však dočká každý vlastník tohto zariadenia.