Úvod Zaujímavosti Lexus ukázal auto pokryté 41 999 LED diódami. Vytvoril tým svetový unikát,...

Lexus ukázal auto pokryté 41 999 LED diódami. Vytvoril tým svetový unikát, ktorý na ceste zaručene nestretnete

2

Najmodernejšie automobilky svoje nové modely vybavujú technológiami hlavne zvnútra. Je to hlavne pre zvýšenie pohodlia alebo bezpečnosti. Lexus sa vybral inou trasou. Pripravil auto, ktoré si síce nemôžete kúpiť a ani šoférovať na ceste. Nemôžete ho totiž zaregistrovať na dopravnom inšpektoráte. Prečo?

lexus_lit_2Tento Lexus IS je totiž pokrytý 41 999 programovateľnými LED diódami, ktoré vytvárajú svetelnú šou, aká tu ešte nebola. Auto, ktoré sa volá LIT IS výrobca navrhol pre propagáciu nového klipu britskej speváčky Dua Lipa pod názvom „Be The One“. Vozidlo okrem toho, že vyzerá priam futuristicky mení farby podľa ľudských gest a hudby. Pretože, prečo nie.

Aby inžinieri Lexusu dosiahli taký dizajn, aký mali v pláne, využiť museli 41 999 LED diód. Ak by ste ich poukladali jednu za druhou, získali by ste 800 metrov dlhý LED pásik.

Ako sme už ale spomenuli, je veľmi nepravdepodobné, ba priam až nemožné, aby ste takýto halucinogénny Lexus mohli šoférovať na bežných cestách. Jeho svetelná šou je totiž extrémne nebezpečná.

Jedno však ale spraviť môžeme, a to užiť si tento unikátny kúsok.