Úvod Zariadenia Tablety Unikátny Lenovo Yoga Book dostane Chrome OS. Doplní verziu s OS Android...

Unikátny Lenovo Yoga Book dostane Chrome OS. Doplní verziu s OS Android a Windows

1
© redakcia

V priebehu októbra 2016 spoločnosť Lenovo na našom trhu predstavila zariadenie Yoga Book, ktoré reprezentuje segment prístrojov z kategórie 2 v 1.

Lenovo Yoga Book aktuálne testujeme aj u nás v redakcii. Aj keď mnohí týmto zariadeniam (2 v 1) nevedia prísť na chuť, Lenovo Yoga Book je viac ako použiteľný.

Krásny 10,1-palcový displej s rozlíšením 1200 x 1920 pixelov je s operatívnou plochou spojený 360 stupňovým pántom. Samotná plocha je jedinečná. Písať na nej budete pomocou virtuálnej klávesnice, ktorú Lenovo nazvalo Halo.

Klávesnicu môžete jedným tlačidlom „zhasnúť“ a celý segment používať ako dotykovú plochu aj v rámci prídavného pera. Ním môžete dokonca digitalizovať poznámky písané na papier. Do inak veľmi tenkého tela sa vtesnala 8500 mAh batéria, pri ktorej výrobca deklaruje výdrž na úrovni 15-tich hodín. Ceny a kompletné detaily nájdete v článku z oficiálneho slovenského predstavenia.

Lenovo Yoga Bookom neútočilo len na zákazníkov žiadajúcich operačný systém Android. Výrobca ponúka aj verziu s OS Windows 10. Tieto dva etablované operačné systémy v budúcom roku doplní tretí. Ide o Chrome OS od Google, ktorý sa v našich končinách stále považuje za akúsi exotiku.

© redakcia

V rozhovore pre server Tom’s Guide to potvrdil jeden z hlavných manažérov Lenova, Jeff Meredith. Verzia s Chrome OS bude disponovať všetkou kľúčovou funkcionalitou, ktorá je previazaná s dvoma aktuálnymi verziami OS.

Hlavný manažér vidí potenciál Yoga Booku s Chrome OS hlavne pri vzdelávaní a podchytení kreatívneho potenciálu študujúcich. Android a Chrome OS majú navyše k sebe veľmi blízko. Ak prípadný záujemca vlastní napríklad Lenovo smartfón s OS Android, táto verzia Yoga Booku mu môže byť bližšia.

© redakcia

Zatiaľ samozrejme nevime nič o cenách tohto modelu alebo možnej dostupnosti. Prípadné uvedenie na náš trh by bolo istotne experimentálne. Žiadny veľký výrobca u nás tablet alebo podobný hybrid s Chrome OS ešte nepredstavil.

Ďalšie detaily by sme sa mohli dozvedieť na podujatí CES 2017 alebo MWC 2017. Obe sa konajú začiatkom budúceho roka. Prvé z nich v januári v Las Vegas, druhé koncom februára v španielskej Barcelone.