Úvod Smartphony Predstavenie AKTUALIZOVANÉ: Huawei predstaví koncept nového smartfónu. Bude sa volať Honor Magic

AKTUALIZOVANÉ: Huawei predstaví koncept nového smartfónu. Bude sa volať Honor Magic

1

Už zajtra, teda 7. decembra 2016, uvidíme smartfón, resp. jeho funkčný koncept (podobne ako napr. Xiaomi Mi Mix), ktorý nám môže vyraziť dych. Predstaví ho čínsky gigant Huawei. 

Aktualizácia 7. dec. 2016: Huawei dnes nepredstavil koncept nového smartfónu, ale iba jeho názov. Veľké „M“, ktoré sa objavilo na skôr zverejnenom propagačnom obrázku odkazuje na pomenovanie Magic.

Honor Magic bude predstavený na domácej pôde v Číne 16. decembra 2016. Má ísť o smartfón, ktorý by mal disponovať zakriveným displejom, zatiaľ najrýchlejším nabíjaním a modulárnymi prvkami.

Pôvodný text 6. dec. 2016: Novinkou je, že ho predstaví pod svojím sub-brandom Honor. Zatiaľ nepomenovaný model nechce konkurovať vlajkovým lodiam Mate 9 Pro a Mate 9 Porsche Edition so zakrivenými displejmi. Skôr má viac dostať do povedomia značku Honor, pod ktorou napríklad v júli 2016 vyšiel veľmi podarený model Honor 8.

Očakávame, že Honor koncept príde so zakrivenou obrazovkou, ktorá vznikla v dielňach kórejského Samsungu. Samsung to s takýmito displejmi bezpochyby vie. Ešte zaujímavejšie môže vyzerať nabíjanie. To by malo byť schopné nabiť batériu na 50 % kapacity len za päť minút. Ak to Huawei dokáže, doslova zotrie konkurenciu.

honor

Čínsky gigant túto technológiu predviedol v minulom roku a odkázal na ňu aj pri nedávnom predstavení ich nových batérií, ktoré využívajú prvky grafénu a dokážu plnohodnotne pracovať aj pri teplote 60 stupňov Celzia. Uniknuté detaily tiež hovoria o periférnych resp. pripojiteľných zariadeniach určených pre spomínaný koncept.

Zatiaľ môžeme len tušiť o čo pôjde, no pri pohľade na podarené modulárne príslušenstvo Moto Mods od Lenova mohol Huawei siahnuť po podobnej koncepcii. Všetky detaily vám prinesieme už zajtra, po oficiálnom odhalení.