Úvod Smartphony Dohady Črtá sa HTC X10. Stredná trieda s priaznivou cenou a prémiovým lookom

Črtá sa HTC X10. Stredná trieda s priaznivou cenou a prémiovým lookom

1

Z čínskych zdrojov dnes ráno prišla správa, ktorá hovorí o pripravovanom smartfóne strednej triedy s logom taiwanského výrobcu HTC. Má ísť o model X10, ktorý medzigeneračne nahradí One X9.

HTC One X9 bol predstavený začiatkom januára aktuálneho roku 2016 a jeho nástupca má byť predstavený v rovnakom mesiaci, no samozrejme budúceho roka 2017.

Na HTC zariadeniach, teda hlavne tých vyššie radených, sa nám vždy páčilo do detailu opracované hliníkové telo. Do prémiovo opracovaného kovu by mal byť odetý aj HTC X10.

5,5-palcový palcový displej s FHD 1080p rozlíšením alebo čipset MediaTek P10 spojený s grafikou Mali-T860 GPU bohate pokryjú potreby bežných používateľov. Hlavne, ak sa hovorí o cene 288 dolárov, teda 277 eur. V našich končinách môžeme rátať s vyššou cenou, ktorá by mohla byť na úrovni 300 eur.

Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 3 GB a zrejme bude spojená s 32 GB úložiskom. Poteší optická stabilizácia obrazu pri 13 Mpx fotoaparáte. HTC One X10 nebude jediným smartfónom výrobcu, ktorý v novom roku predstaví.

Mnohí určite čakajú na jeho high-end kúsok. HTC 11 bude, aspoň na papieri, poriadnym rýchlikom. Potvrdené je totižto použitie čipsetu Snapdragon 835 s grafikou Adreno 540 GPU. Hovorí sa dokonca o 8 GB kapacite operačnej pamäte a 256 GB internom úložisku. Zrejme ale pôjde o najvyššiu konfiguráciu, no k dispozícii budú aj nižšie verzie.

Na zadnej strane sa usídli dvojica 12 Mpx fotoaparátov a 3700 mAh batéria bude pracovať so zatiaľ najrýchlejším štandardom nabíjania Quick Charge 4. To je o 20 % rýchlejšie ako predošlá generácia. Android 7.0 Nougat je samozrejmosťou tak, ako vysoká cena. 700 eur by pri tomto prevedení nemalo byť prekvapujúcich.