Úvod Smartphony Dohady Očakávaný Honor Magic na prvej FOTO. Minimum rámikov, maximum displeja

Očakávaný Honor Magic na prvej FOTO. Minimum rámikov, maximum displeja

3

Čínsky gigant Huawei má pod značkou Honor predstaviť 16. decembra 2016 smartfón s tajomným označením Magic. Má ísť o funkčný koncept podobne, ako pri Xiaomi Mi Mix. 

Honor Magic môže byť a zrejme aj bude odpoveďou na futuristický smartfón od Xiaomi. V smartfóne Honor Magic by mali byť zhrnuté maximálne technologické možnosti spoločnosti Huawei.

O špecifikácii smartfónu v podstate nevieme nič. Hovorí sa o extrémne rýchlom nabíjaní, modulárnom príslušenstve alebo o nekompromisnom pomere plochy obrazovky k telu.

S poslednou informáciou by korešpondovala snímka, ktorá sa najnovšie na verejnosti objavila. Smartfón na fotografii má byť práve Honor Magic. Môžeme vidieť doslova minimalistické horizontálne okraje displeja, ktoré sú v tomto prípade symetrické. Bočné hrany miznú v zakrivenej obrazovke.

Na snímke je badateľná predná kamera, ktorá sa vtesnala do úzkeho horného rámiku alebo proces snímania odtlačku prsta pomocou senzora umiestneného pod displejom. Takéto uloženie komponentov je predsa len tradičnejšie a použiteľnejšie.

Honor, ako dcérska spoločnosť giganta Huawei, reprezentuje skôr lacnejšiu a konzervatívnejšiu značku smartfónov. Aj preto sme poriadne zvedaví, s čím Honor budúci týždeň v piatok vyrukuje.