Úvod Výrobcovia Google Google pridáva do Google Maps novinku. Pomôže vám zistiť, ktoré miesta ponúkajú...

Google pridáva do Google Maps novinku. Pomôže vám zistiť, ktoré miesta ponúkajú bezbariérový prístup

0

Populárna aplikácia s mapami chystá ďalšiu inováciu. Okrem informácií o otváracích hodinách, cenách či hodnoteniach miest teraz budú používatelia vedieť, ktoré z nich ponúkajú bezbariérový prístup.

Novinku v aplikácii ocenia najmä ľudia, ktorí sú nútení využívať invalidný vozík, ale aj napríklad mamičky s kočíkmi či ľudia s obmedzenými pohybovými možnosťami. Pre väčšinu ľudí je to síce len malá zmena, ktorú na prvý pohľad možno ani nepostrehnú, no pre tých, ktorí to potrebujú, je to určite vítaný krok vpred.

Za touto myšlienkou stojí skupina zamestnancov Google na čele s produktovým manažérom cloud-hostingovej služby Google Drive Riom Akasakom. Je totiž známe, že zamestnanci giganta Google môžu venovať až 20% svojho pracovného času pre vývoj nových produktov.

Na vyhodnotenie bezbariérovosti sú využívané odpovede používateľov na otázky rôznych aspektov, ktoré sa týkajú napríklad cien či dokonca hlučnosti na danom mieste. Keďže Google disponuje miliónom odpovedí, hodnotenie prístupnosti bude o to jednoduchšie.

Slovenské Google Mapy však zatiaľ touto funkciou nedisponujú, no veríme, že to nebude dlho trvať.