Úvod Novinky Google klávesnica sa premenovala na Gboard. Prináša nové funkcie a použiteľnosť

Google klávesnica sa premenovala na Gboard. Prináša nové funkcie a použiteľnosť

3

Spoločnosť Google pred pred víkendom uvoľnila novú verziu softvérovej klávesnice pre smartfóny, ktorá dostala okrem nových funkcií aj nové meno. V Google Play ju nájdeme pod titulom Gboard.

Pôvodná Google klávesnica nebola vôbec zlá. Predsa len, možnosti prispôsobenia a funkcionalita klávesníc tretích strán bola pre užívateľov sympatickejšia. Spomenúť môžeme Fleksy alebo obľúbenú SwiftKey.

Gboard stále disponuje všetkými podstatnými funkciami, ktoré boli devízou pri staršej verzii. Hovoríme o rýchlom a presnom zadávaní znakov, písaní obyčajným ťahaním prsta po klávesách alebo o tzv. písaní hlasom.

Gboard ale dostal priamu integráciu Google vyhľadávania. Priamo z klávesnice tak môžeme vyhľadávať presné informácie a okamžite ich odoslať alebo zdieľať.

Priamo za pochodu môžeme po novom prepínať medzi rôznymi jazykmi klávesnice a v neposlednom rade pribudla podpora pre trendové GIF animácie. Obohatená je tiež databáza smajlíkov.

gboard

Treba podotknúť, že nové funkcie zatiaľ pracujú len s niektorými aplikáciami, v ktorých je potrebné zadávať text. Ide o natívne Google aplikácie, akými sú Gmail, Hangouts, Allo alebo Google Messenger. Postupne bude pridávaná podpora pre široké spektrum ďalších aplikácií. Všetko závisí od šikovnosti vývojárov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin“]