Úvod Výrobcovia Samsung Majitelia Galaxy Note 7, ktorí ho nevrátili, majú smolu. Samsung ich odstrihne...

Majitelia Galaxy Note 7, ktorí ho nevrátili, majú smolu. Samsung ich odstrihne od všetkých sietí

2
Samsung Galaxy Note7

Z Kanady aktuálne prichádza zaujímavá správa, ktorá nepoteší vlastníkov phabletu Samsung Galaxy Note 7. Aj keď sa drvivá väčšina zariadení vrátila výrobcovi späť v rámci zvolávacej akcie, niektorí si smartfón ponechali.

Práve v Kanade má Samsung pre zariadenia Galaxy Note 7 uvoľniť aktualizáciu, ktorá znefunkční WiFi, mobilnú konektivitu a tiež Bluetooth. Tento phablet tak bude prakticky nepoužiteľný.

K trvalému obmedzeniu WiFi a Bluetooth pripojenia má dôjsť už 12. decembra 2016. Mobilné pripojenie príde na rad hneď vzápätí, 15. decembra 2016. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom bude aktualizácia obmedzujúca sieťové funkcie zariadeniam doručená.

Pokiaľ sa stiahne a nainštaluje sama na pozadí, majitelia smartfónu si neporadia. Ak sa objaví bežnou formou notifikácie, ktorá bude k inštalácii nabádať, vlastníci ju budú môcť jednoducho ignorovať.

Nejde pritom o prvé takéto radikálne riešenie nevrátených Galaxy Note 7. Podobným spôsobom boli obmedzené dotknuté smartfóny na Novom Zélande. Čo sa týka ostatných krajín, kde boli tieto smartfóny distribuované, ich sa zatiaľ týka len aktualizácia, ktorá obmedzuje kapacitu batérie na 60 %.

Zatiaľ nie sú známe informácie o tom, či Samsung odstrihne Galaxy Note 7 od sietí aj v iných krajinách, vrátane tých európskych. Pokiaľ by tak učinil, určite by to nebolo prekvapujúce. Bezpečnosť zákazníkov je na prvom mieste a aj keď sa budeme opakovať, odporúčame každý Galaxy Note 7 vrátiť, nech už sa k vám dostal akoukoľvek cestou.