Úvod Zariadenia Herné konzoly FOTO: Takto bude vyzerať nová generácia konzoly NVIDIA SHIELD s Androidom

FOTO: Takto bude vyzerať nová generácia konzoly NVIDIA SHIELD s Androidom

3
Súčasná generácia NVIDIA SHIELD

Na technologickom podujatí CES 2017, ktoré sa koná začiatkom januára 2017 v Las Vegas, uvidíme množstvo rôznych noviniek, medzi ktorými nebude chýbať ani NVIDIA SHIELD. 

Ide o konzolu alebo skôr TV Box s operačným systémom Android. Žiaľ, fotografia novej konzoly je jediné, čo sa ohľadom tejto novinky objavilo. Nemáme žiadne informácie o hardvérovej výbave, portoch alebo kompatibilite.

Z obrázku vieme vyčítať vynovený agresívnejší dizajn ovládača, ktorý dotvorili polygonálne štruktúry. Ten mimochodom už nebude disponovať dotykovou plochou.

nvidia shield

O výkone konzoly nikto nepochybuje. Už súčasná generácia je dostatočne výkonná. Pro verzia konzoly NVIDIA SHIELD roku 2016 pracuje s Ultra HD 4K rozlíšením, 500 GB úložným miestom alebo Androidom vo verzii 6.0 Marshmallow (Android TV). Výkon je podmienený čipsetom NVIDIA Tegra X1 s 256-timi grafickými jadrami a 3 GB operačnou pamäťou.

nvidia shield

Predpokladáme, že inovovaná verzia pre rok 2017 dostane minimálne 4 GB operačnej pamäte, Android 7.0 Nougat a pochopiteľne výkonnejší procesor. Okrem hrania hier môžete na konzole používať aj aplikácie ako YouTube, Netflix alebo mnoho iných patriacich platforme Android.