Úvod Sociálne siete Facebook Facebook s novinkou. Zdieľané statusy budú môcť byť farebné

Facebook s novinkou. Zdieľané statusy budú môcť byť farebné

0

Sociálna sieť Facebook je charakteristická svojím modro-bielym farebným prevedením, ktoré nie je zlé, no mnohí majú radi niečo pestrejšie. Facebook im aspoň sčasti vyhovel. 

V novej verzii oficiálnej mobilnej aplikácie si budeme môcť zmeniť farbu pozadia príspevku. Zmena farby sa netýka fotografií, videa alebo zdieľaných URL odkazov.

Farebne obohatiť tak môžete len svoj textový status. Farbu si vyberiete jednoducho, priamo z menu pri písaní statusu. Okrem farieb bude k dispozícii aj gradient prevedenie v štýle Instagram ikony a ďalšie farebné prechody.

Textové statusy sa netešia pozornosti tak, ako fotografie alebo internetové odkazy. Neatraktívne biele pozadie vôbec neláka pozornosť. Ak ale do svojho svojho citového výlevu udriete ružové pozadie, stotožní sa s vami oveľa viac vašich priateľov. Tí to pochopiteľne dajú najavo žiadanými „páčikmi“.

Predstavitelia Facebooku potvrdili, že túto novinku už testujú v rámci vybranej skupiny používateľov v zahraničí. Čo sa týka oficiálnej dostupnosti, aktualizácia aplikácie Facebook pre Android začne prebiehať v tomto, resp. v budúcom týždni.

Používatelia iOS platformy majú zatiaľ smolu. Ich appka dostane update v nadchádzajúcich niekoľkých mesiacoch. Pozor, farebne vyladené statusy uvidia všetci. Používatelia Android aplikácie, iOS aplikácie aj tí, ktorí pristupujú na Facebook z webového rozhrania.

Pokiaľ máte medzi priateľmi jedincov, ktorí sa na sociálnej sieti angažujú intenzívnejšie, vaša nástenka sa môže premeniť na dúhu. Predpokladáme, že takéto zobrazenie nebude možné vypnúť. Ak áno, túto informáciu vám sprostredkujeme aj s prípadným návodom.