Úvod Výrobcovia Elephone Elephone chce prekonať Xiaomi a ohúriť svet: Toto je jeho futuristický bezrámikový...

Elephone chce prekonať Xiaomi a ohúriť svet: Toto je jeho futuristický bezrámikový model!

4

Z dizajnového hľadiska sú najviac žiadané smartfóny, ktoré ponúkajú čo najtenšie rámiky. Tento trend je najviac viditeľný pri novinke od Xiaomi, modeli Mi MIX, ktorý zaujal státisíce ľudí po celom svete.

Týždeň čo týždeň sa dozvedáme, že na podobných zariadeniach pracujú aj ďalší výrobcovia. Dnes sa k nim pridáva aj čínsky Elephone, známy svojimi cenovo dostupnejšími modelmi, ktoré ponúkajú výborný pomer ceny k výkonu. Ich chystaný smartfón Elephone S8 sa dizajnom podobá na už dobre známy Xiaomi Mi MIX, to mu však na jeho sex-appeale neuberá.

Rámiky na vrchnej strane a dvoch bočných stranách takmer vôbec nebudú viditeľné. Informácie potvrdil server Tech Updates. Smartfón však nezaujme len svojim dizajnom. Elephone ho plánuje vybaviť desaťjadrovým procesorom, 128 GB úložiskom, inovatívnym snímačom odtlačkov prstov a fotoaparátmi. Ďalšie detaily momentálne k dispozícii nie sú, no už teraz vidíme, že pôjde o poriadne zaujímavý kúsok.

Podobné kúsky pripravujú aj ďalší

Medzi ďalších adeptov na výrobu bezrámikového smartfónu radíme aj Meizu a Nubiu. Na niečom podobnom má dokonca pracovať aj Samsung či LG. Zaujímavé je, že čínski výrobcovia tým veľkým vyhlasujú vojnu a zákazníkov chcú prilákať rovnako, ako tí najväčší.

Čo na to hovoríte vy? Zakúpili by ste si takýto smartfón alebo ostanete veriť osvedčenej, rámikovej kvalite?