Úvod Zaujímavosti Bývalí zamestnanci Samsungu vytvorili inteligentný dáždnik

Bývalí zamestnanci Samsungu vytvorili inteligentný dáždnik

Volá sa Opus One a povie vám či bude alebo nebude pršať ešte predtým, ako odídete z domu.

0
Foto: Engadget

Nebolo by super, ak by vám váš dáždnik povedal či dnes bude alebo nebude pršať ešte predtým, ako odídete z domu? Presne toto si pomysleli bývalí zamestnanci juhokórejského giganta, ktorý následne vytvorili Opus One.

Ide o inteligentný dáždnik navrhnutý tak, aby sa cez Bluetooth pripojil k vášmu smartfónu a stiahol predpoveď na daný deň. Keď je čas odísť z domu, stačí aby ste zatriasli rukoväťou dáždnika a on vám povie či ho v ten deň budete potrebovať alebo nie.

To však nie je jediný trik, ktorý dokáže. Opus One taktiež dokáže sprostredkovať notifikácie zo smartfónu formou zavibrovania rukoväte. Ak vám teda napríklad príde správa, dáždnik zavibruje, aby vás na ňu upozornil. Zároveň funguje aj ako bezpečnostný prvok. Ak si v práci či v škole zabudnete telefón alebo dáždnik, to druhé zariadenie vám o tom dá vedieť.

Foto: Engadget
Foto: Engadget

Namiesto nabíjateľnej batérie sa spoločnosť rozhodla pre štvoricu AAA batérií, ktoré by vám mali vydržať približne jeden rok bežného používania. Samozrejme, to vtedy, ak ho nebudete používať v Thajsku počas monzúnových dažďov.

Inteligentný dáždnik je už teraz dostupný v Japonsku a Južnej Kórei, startup však hľadá potenciálnych distribútorov, ktorí by mu ich produkt pomohli rozšíriť do ďalších krajín sveta. Tím produkt navrhol v Anglicku čo je zjavné aj na dizajne. Ten prichádza v tvare gentlemana s klobúkom alebo kráľovskej stráže.