Úvod Konkurencia Batérie pre nové Samsung smartfóny môže v budúcom roku dodávať konkurenčný výrobca

Batérie pre nové Samsung smartfóny môže v budúcom roku dodávať konkurenčný výrobca

0

S akými problémami sa v ešte stále aktuálnom roku 2016 potýkal Samsung všetci dobre vieme. Batérie v phablete Galaxy Note 7 explodovali z dôvodu zatiaľ oficiálne nepotvrdeného kvalitatívneho nedostatku.

Nezávislí experti batériu a phablet Galaxy Note 7 preskúmali a zistili, že Samsung mohol podceniť tolerancie pri návrhu vnútorných konštrukcií zariadenia. Stručne, lemy miesta, v ktorom je batéria uložená, boli až príliš tesné. Viac detailov nájdete v minulej správe.

Samsung samozrejme batérie pre smartfóny potrebuje a nie zrovna málo. Ďalšie fiasko s ich kvalitou si už dovoliť nemôže aj napriek tomu, že ide o tak obrovskú a silnú spoločnosť.

Samsung sa v budúcom roku môže s požiadavkou na dodávky batérií pre svoje smartfóny obrátiť na konkurenciu. Tá pochádza taktiež z Južnej Kórey. Ide o spoločnosť LG, konkrétne jej divíziu LG Chemical.

Oficiálne potvrdenie „energetickej“ spolupráce zatiaľ neexistuje, no jeden zo zdrojov tvrdí, že k dodávkam by mohlo dôjsť v priebehu polovice roka 2017. Ďalší zdroj hovorí, že je táto spolupráca istá na 90 %.

Nemenovaný predstaviteľ spoločnosti Samsung mal ozrejmiť, že sa Samsung snažil vyhnúť dodávateľskej spolupráci s kórejským LG výrobcom. Podľa neho išlo o akúsi hrdosť, no tá musí ísť bokom a uprednostnené musia byť obchodné ciele.

Keďže by sme mali nové batérie od LG v Samsung smartfónoch uvidieť až niekedy po prvom polroku 2017, Galaxy S8 teda LG akumulátorom vybavený nebude. Návrh, testovanie a výroba novej batérie trvá približne pol roka. Paradoxne, prvým smartfónom s batériou LG tak môže byť Samsung Galaxy Note 8. Pokiaľ teda Samsung plánuje pokračovať v jeho produkcii aj napriek poškodenému menu.

Pre zaujímavosť, LG pre Samsung už svoje komponenty dodáva. Ide o LCD obrazovky pre televízory. Spolupráci predchádzalo ukončenie produkcie LCD panelov zo strany výrobcu Sharp.