Úvod Konkurencia Apple Apple konečne priznáva, že jeho iPhony majú problém

Apple konečne priznáva, že jeho iPhony majú problém

15

Americký výrobca konečne priznal, že iPhone 6 má problém. Platí to však len pre veľmi malý okruh ľudí.

Niekoľko majiteľov iPhone 6s sa začalo sťažovať, popisujúc problém s predčasným vypínaním ich zariadenia, a to aj vtedy, keď im ostáva niekoľko desiatok percent batérie. O problematike informoval server Mashable.

Apple svojim zákazníkom prisľúbil, že v zariadeniach vymení batérie, no o tom čo spôsobuje tento tajomný problém ostal dosť prekvapivo mlčať.

Spoločnosť zo seba nakoniec predsa len vyžmýkala vyjadrenie, ktoré je však v čínštine. Serveru Mashable sa vyjadrenie podarilo preložiť do angličtiny, nám následne do slovenčiny.

Zistili sme, že malý počet zariadení iPhone 6s vyrobených v septembri a októbri 2015 disponuje komponentom v batérii, ktorý bol vystavený okolitému vzduchu dlhšie, než by mal byť.

Výsledkom je zrýchlená degradácia batérií čo spôsobuje, že sa telefóny vypínajú aj vtedy, keď zariadenie ukazuje niekoľko desiatok percent batérie. Je nutné dodať, že zariadenia sú stále bezpečné.

Aj napriek tomu Apple opisuje predčasné vypínanie svojich iPhonov ako funkciu a nie problem, resp. bug. Vysvetľuje to tým, že iPhony sú naprogramované tak, aby sa pri určitých podmienkach vypli. Jednou z nich je napríklad extrémne nízka teplota.

Apple zároveň prisľubuje, že batérie v chybných jednotkách vymení až tri roky od pôvodného zakúpenia zariadenia.