Úvod Konkurencia Apple Apple iPhone 6s môže mať nestabilnú batériu: Po nabíjaní okamžite explodoval

Apple iPhone 6s môže mať nestabilnú batériu: Po nabíjaní okamžite explodoval

14

Niektoré kusy iPhone 6s majú nestabilnú batériu. Svoje o tom vie aj jeden z majiteľov, ktorý to zistil tým najnepríjemnejším spôsobom.

Apple o problémových kusoch iPhone 6s vie, o čom svedčí aj nedávne vyjadrenie, v ktorom problém priblížil. iPhone 6s sa používateľom vypína aj vtedy, keď majú batériu nabitú na 30 a viac percent. Stáva sa to z toho dôvodu, že pri výrobe do batérie vniklo príliš veľa okolitého vzduchu. Keď však telefón opäť pripojíte k sieti, nabíjať sa bude až od spomínaných 30 percent. Veľmi zvláštne správanie.

To však ani zďaleka nie je najväčším problémom, s ktorým sa Apple musí vysporiadať. Je síce pravda, že všetkým majiteľom ovplyvnených kusov ponúka výmenu batérie zdarma. Neplatí to však napríklad vtedy, keď vám, povedzme napríklad telefón vybuchne hneď, ako ho vytiahnete z nabíjačky. Toť príbeh jedného z majiteľov, ktorý sa o svoj príbeh podelil s redakciou servera Phone Arena.

Zariadenie pritom bolo nabíjané originálnym príslušenstvom. Hneď po vytiahnutí z nabíjačky malo začať dymiť, až nakoniec začalo horieť.

Kórejské úrady opäť spustili vyšetrovanie v kauze známej ako #Batterygate. Momentálne vyhodnocujú či je iPhone 6s potenciálnym nebezpečenstvom pre tamojších spotrebiteľov. Nižšie môžete vidieť fotografie toho, ako iPhone, ktorý vybuchol dopadol. Nie je to však príjemný pohľad. Len si predstavte, ak by telefón explodoval, keď by nebol niekto, kto by ho mohol bezpečne uhasiť.