Úvod Novinky Hry Rovio to skúsi s ďalšou Angry Birds hrou. Volá sa Blast a...

Rovio to skúsi s ďalšou Angry Birds hrou. Volá sa Blast a nič nové nečakajte

0

Pôvodné Angry Birds hry patria bezpochyby medzi legendy. Od ich uvedenia ale vývojárske herné štúdio neprišlo s titulom, ktorý by ich prekonal. 

Nová nádej svitla s kreatívnou hrou Bad Piggies. Vo februári minulého roku hra prekonala hranicu 100 miliónov stiahnutí a vývojári opäť oslavovali. Herný priemysel je ale veľmi dynamický a hráči nároční.

Nové a lepšie hry potrebujú ako soľ a ak nie tie, tak aspoň ich významné aktualizácie. Roviu sa zrovna nie celkom darí pokryť hráčsky segment tak, ako by si predstavovalo. Kým v roku 2012 spoločnosť vykázala prevádzkový zisk na úrovni 77 miliónov eur, v roku 2015 už bola v strate 13 miliónov eur. Nasledovala reštrukturalizácia a padáka dostala tretina zamestnancov.

Nový, návykový a poriadne úspešný herný hit teraz potrebuje spoločnosť viac, ako kedykoľvek predtým. Má ním byť Angry Birds Blast, ktorý dorazí na mobilné platformy už 22. decembra 2016.

Pôjde o free to play titul, čiže bude na stiahnutie zadarmo, no nájdeme v ňom niekoľko in-app nákupov pre rôzne položky. Koncept hry nebude nový. Bude sa jednať o klasický hlavolam, v ktorom musíte spojiť minimálne tri zhodné elementy. Koncepcia sa vám lepšie vybaví ak spomenieme hry Candy Crush Saga alebo Bejeweled. O nich je známe, že svojim autorom vygenerovali poriadne zisky.

Samozrejme, namiesto balónikov a cukríkov v hre nájdeme známe operené postavičky. Ak by ste sa náhodou na hru chystali, v tomto odkaze sa môžete zaregistrovať a získať tak do hry zlato navyše. To sa bude dať zadovážiť aj spomínanými in-app nákupmi.