Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Veľká aktualizácia pre Galaxy Note 7 príde aj na Slovensko: Maximálna kapacita...

Veľká aktualizácia pre Galaxy Note 7 príde aj na Slovensko: Maximálna kapacita batérie bude len 30%!

11
Samsung pokračuje v snahe prinútiť majiteľov Note 7, ktorí svoje zariadenie ešte nevrátili, aby tak spravili čo najrýchlejšie.

Súčasťou tohto plánu je softvérovou aktualizáciou obmedzovať jeho funkcie a schopnosti. Slovenskí majitelia túto zmenu pocítia už 15. decembra, keď Samsung vypustí aktualizáciu obmedzujúcu maximálnu kapacitu batérie.

Chystaná aktualizácia má spôsobiť okamžité zníženie maximálnej kapacity batérie, do ktorej sa môže nabiť. Zo 100 % kapacity, s ktorou Samsung smartfón začal predávať sa pred pár týždňami stala len 60 % kapacita. Najnovšia aktualizácia má túto hranicu posunúť na 30 %.

Samsung si od tohto ťahu sľubuje vyššiu návratnosť zariadení, ktoré boli vyhodnotené ako nebezpečné a nevhodné pre spotrebiteľov. Podľa slov predstaviteľov spoločnosti však neustále vyhodnocujú ďalšie možnosti, pričom aj naďalej monitorujú počet vrátených kusov.

Ak tento ťah nezaberie, je dosť pravdepodobné, že sa na Slovensko prebojuje aj oveľa agresívnejšia aktualizácia, ktorú chce spustiť v Spojených štátoch. Tam chce Samsung pomocou OTA zablokovať pripojenie k mobilnej sieti, Wi-Fi či Bluetooth.