Úvod Aplikácie TIP: Nastavte si zvonenie, ktoré vás upozorní na nabitú alebo vybitú batériu

TIP: Nastavte si zvonenie, ktoré vás upozorní na nabitú alebo vybitú batériu

3
Operačný systém Android ponúka veľkú flexibilitu a veľa možností prispôsobenia. Určite ste si už nastavovali vlastný tón zvonenia pre hovory, správy alebo rôzne komunikačné aplikácie. 

Nastaviť si však môžete ešte jedno, nemenej dôležité upozornenie, resp. zvukový tón. Týka sa batérie a jej stavu. Klasické upozornenie pri nízkej kapacite batérie, ktoré všetci poznáme, môžete vymeniť za svoje pomocou jednoduchej aplikácie. A to nie je všetko.

Nastaviť si môžete, pri akej kapacite vám tón upozornenia zaznie. Aby ste zariadenie nezabudli pripojiť na nabíjačku, dané upozornenie sa môže opakovať v rôznych intervaloch. Okrem toho si môžete zapnúť notifikáciu, ktorá vás upozorní na plné nabitie batérie. Smartfón tak nebude zbytočne „visieť“ na nabíjačke.

zvonenie1-1

V notifikačnej lište oznámení budete vidieť percentuálne vyjadrenie zostávajúcej kapacity akumulátora. To môžete prirodzene v nastaveniach aplikácie vypnúť, poprípade zmeniť farbu zobrazovaného textu pri rôznych úrovniach zostávajúcej kapacity batérie.

zvonenie-1

Aplikácia Battery Notifier BT je k dispozícii na stiahnutie zadarmo. Kúpiť si však môžete aj jej plnú verziu za 1,66 eur. Tá obsahuje niekoľko funkcií navyše, bohate vám však postačí aj bezplatné riešenie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.larryvgs.battery“]