Úvod Smartphony Aktualizácie Sony Xperia X Performance dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat!

Sony Xperia X Performance dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat!

1
© sonymobile.com

Spoločnosť Sony Mobile dnes do sveta vypustila čerstvú aktualizáciu pre svoj high-end model Xperia X Performance, ktorý bol predstavený ešte koncom februára na podujatí MWC.

Prirodzene ide o update, ktorý majiteľom tohto smartfónu prinesie najnovšiu verziu OS Android 7.0 Nougat. Niektorí používatelia si túto verziu mohli užívať už od začiatku mesiaca.

Išlo o beta verziu, prostredníctvom ktorej chcel výrobca doladiť všetky detaily a odstrániť prípadné chyby. Zdá sa, že je všetko v poriadku a aktualizácia sa šíri ako pre americkú verziu zariadenia, tak tiež pre tú medzinárodnú (modelový kód F8131 a F8132).

Čo je nové?

Android 7.0 Nougat príde s primárnou podporou pre funkciu dvoch aktívnych okien, čo znemená, že budete môcť pracovať s dvoma otvorenými aplikáciami súčasne. Pár nových funkcií dostane aplikácia fotoaparátu a výrobca tiež odstránil chybu, ktorá sa týkala automatickej rotácie obrazu. Ďalej sa napríklad vylepší citlivosť dotykovej vrstvy obrazovky a režim Stamina, ktorý ešte viac predĺži výdrž na jedno nabitie.

xperia_x_performance

Ako obvykle, OTA aktualizácia sa bude šíriť v dávkach a prví na rane budu vlastníci zariadenia, ktorí si ho zakúpili mimo operátorov. Tí musia update najskôr schváliť.