Úvod Zaujímavosti Xiaomi Mi Note 2 sa po spustení predaja v Číne vypredal za...

Xiaomi Mi Note 2 sa po spustení predaja v Číne vypredal za 50 sekúnd

0

Ak patríte k fanúšikom zariadení čínskeho výrobcu Xiaomi, určite ste postrehli nedávne oficiálne predstavenie modelov Mi Note 2 a futuristického Mi MIX.

Kým v druhom prípade ide o predajný koncept s obmedzeným počtom dostupných kusov, Mi Note 2 je plnohodnotný high-end phablet, ktorý dostal aj zakrivenú verziu.

Xiaomi Mi Note 2 môže poslúžiť ako alternatíva k „zosnulému“ Samsungu Galaxy Note 7. Mi Note 2 sa objavil v predaji v domovskej Číne len včera, no okamžite vypredal. Za frázou „okamžite“ stojí časový horizont 50-tich sekúnd.

Vypredať nový model smartfónu za menej ako minútu je určite pôsobivé. Treba však brať na vedomie, že ide z veľkej časti aj o marketingovú stratégiu. Počiatočná skladová zásoba zariadení nikdy nie je veľká. Výrobca tak nemá veľké náklady na prepravu a výrobu, ako keby napríklad vyrobil a uskladnil milión kusov. Zároveň má dobrý prehľad o dopyte, ktorý zvykne byť po vypredaní zariadení ešte vyšší. Ľudia jednoducho chcú viac to, čo nemôžu mať.

mi-note-2

Mnohé čínske e-shopy ponúkajú tieto zariadenia v režime predpredaja, kedy smartfón najskôr zaplatíte, často za výhodnejších podmienok a doručený vám bude doručený napríklad o mesiac-dva, keď bude vyrobený. Výrobca dokáže takýmto spôsobom presnejšie odhadnúť záujem a tomu prispôsobiť rýchlosť výrobného procesu a logistiku. Opäť tým ušetrí náklady.

Keďže spoločnosť Xioami nevyužíva žiadne tradičné marketingové cesty, akými sú spoty v televíziách, megaboardy na budovách alebo videá so známymi osobnosťami, ich predaj závisí práve od odozvy spokojných zákazníkov.

mi-note-2-sales-2

Okrem toho je spoločnosť Xiaomi aktívna na sociálnych sieťach a rôznych fórach, kde sa teší veľkej obľube v komunite vývojárov, pokročilých užívateľov, ale aj bežných zákazníkov.

Všetky detaily o smartfóne Xiaomi Mi Note 2 nájdete v minulom článku z oficiálneho predstavenia.