xiaomi mi air13
Do redakcie nám nedávno dorazila skutočná maškrta. Vďaka našim kamarátom z obchodu GearBest.com sa k nám dostala jeho 13-palcová verzia nabitá tým najlepším čo Xiaomi momentálne ponúka.

Xiaomi Mi Air 13.3“ je jedným z dvoch notebookov, ktoré Xiaomi v snahe rozšíriť svoje portfólio predstavil ešte v lete tohto roka. Spolu s ním sa v ponuke čínskeho výrobcu nachádza aj menšia, menej výkonná verzia Mi Air 12,5“.

gearbest-logo

Za zapožičanie ďakujeme obchodu GearBest.com

Vďaka krásnemu dizajnu nepopierateľne inšpirovanom americkou spoločnosťou Apple sa z neho okamžite stal obrovský hit. Jeho cena je vzhľadom na výbavu a prevedenie veľmi podobná tomu čo na Slovensku dostanete za viac-menej plastový notebook so subjektívne menej lákavým dizajnom.

xiaomi-air-13-recenzia-5-1

Spomeňme rovno aj špecifikácie. Tu sú tie najhlavnejšie:

  • Displej: 13,3-palcový, 16:9, 1 920 x 1 080 (166 PPI), IPS
  • Procesor: Intel Core i5-6200U @ 2.3 GHz
  • Operačná pamäť: 8 GB DDR4 @ 2 133 MHz, single channel
  • Vnútorná pamäť: 256 GB, Samsung PM951 NVMe
  • Grafický čip: Nvidia GeForce 940MX – 1 024 MB, GDDR5
  • Váha: 1,28 kg
  • Cena: €872,99

TIP: Chcete Xiaomi Mi Air 13,3″ alebo 12,5″? Odtiaľto ho máme my

Proces objednávania

Po objednaní sme dostali informáciu od prepravcu, v našom prípade DHL, ktorý celkom optimisticky tvrdil, že balíček z čínskeho Šen-čenu k nám dorazí do 3 dní. Odhad však nepočítal s colnicou, ktorá balíček prirodzene stopla. Celé colné konanie trvalo 3 dni čistého času a po zaplatení okolo 170 eur bol balíček opäť na ceste k nám.

xiaomi-air-13-recenzia-6-1

Prvé dojmy

Po rozbalení veľkej krabice sme ostali prekvapení, ako pevne tam bola uložená menšia krabica so samotným notebookom. Koniec koncov, mali sme obavy, že by pri tak veľkej vzdialenosti mohlo dôjsť k poškodeniu. Nakoniec však krabica vyzerala ešte lepšie, ako niektoré, ktoré k nám prichádzajú zo Slovenska, poprípade z Českej republiky.

V samotnom balení notebooku sa nachádzal prirodzene notebooknabíjací kábel s USB C koncovkou a literatúra, ktorú popravde nepotrebujete. Potom už nastal čas na prvé zapnutie.

Hneď po zapnutí sa rozsvietili podsvietené klávesy a privítala nás krásna obrazovka s dobre známym pozadím z Xiaomi Mi 5. Kovový notebook beží aj napriek svojej bohatej výbave úplne potichu.

xiaomi-air-13-recenzia-7-1

Jeho konštrukcia je však miestami až príliš jednotná. Na vrchnej strane nenájdete žiadne logo, to sa na vás bude pozerať až na čiernom rámiku displeja, teda keď notebook otvoríte. Zariadenie ponúka jeden USB C port, 2 klasické USB portyjeden HDMI port. Nechýba ani 3,5mm výstup pre slúchadlá.

V útrobách sa nachádza lítium-polymérová batéria, ktorá dokáže poňať 40 Wh. V porovnaní s inými notebookmi v tejto cenovej kategórii ide o niečo menší akumulátor, než na čo sme zvyknutí. Taký Dell v ich modeli XPS 13 ponúka 60 Wh batériu, teda o 50 % väčšiu než v prípade Mi Air 13,3“.

Mi Notebook Air 13,3“ však na jeho obranu ponúka technológiu rýchleho nabíjania. Z našich prvotných testov môžeme potvrdiť, že sa z 0 na 75 % nabil za 45 minút. Rozhodne veľmi užitočná vlastnosť.

xiaomi-air-13-recenzia-8-1

Opýtajte sa na to, čo vás zaujíma najviac

Viac detailov však už prinesieme v plnej písanej, ako aj videorecenzii. Ak ale máte konkrétne otázky, sem s nimi! Veľmi radi sa pozrieme aj na to, čo vás zaujíma najviac. My sa medzičasom ideme venovať tomuto fešákovi.

Osvetlenie zabezpečil

philipshue