Úvod Smartphony Dohady Xiaomi Mi 5c: Poriadne lacná verzia obľúbenej vlajkovej lode na obzore

Xiaomi Mi 5c: Poriadne lacná verzia obľúbenej vlajkovej lode na obzore

0
Xiaomi Mi 5

Niekedy v priebehu októbra sa objavili nekonkrétne správy, že Xiaomi plánuje uvoľniť lacnejšiu verziu obľúbeného vlajkového modelu Mi 5. Dnes zariadenie s označením Mi 5c dostalo reálnejšiu podobu.

V prvom rade dávame do pozornosti cenu. Marketingová tlač z domovskej krajiny výrobcu hovorí, že Xiaomi Mi 5c bude k dispozícii formou predpredaja s cenou 999 yuanov. Po prepočítaní dostaneme cenu približne 144 dolárov alebo nekompromisných 136 eur.

Samozrejme ide o cenu určenú pre čínsky trh. Prípadný dovoz alebo budúca ponuka lokálnych predajcov cenu navýši. Otázne je, do akej miery.

mi_5c

Pri pohľade na cenovku nemôžeme očakávať dych vyrážajúce parametre. Napriek tomu budú viac ako dostatočné. Pod kapotou by sme mali nájsť osemjadro od MediaTeku, presnejšie typ Helio P20.

K nemu výroba pribalí 3 GB kapacitu operačnej pamäte RAM a vraj aj 64 GB úložisko. 32 GB kapacitu by sme videli reálnejšie. Používateľské prostredie MIUI 8 bude postavené na OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Zo špecifikácie sme sa zatiaľ viac nedozvedeli.

xiaomi-mi-5c-1

Xiaomi Mi 5c by mal byť odhalený už budúci mesiac, predpokladáme, že niekedy v jeho začiatkoch, na samostatnom tlačovom podujatí. Až vtedy presne uvidíme, čo Xiaomi za takúto avizovanú cenu dokázalo do smartfónu natlačiť.