Úvod Sociálne siete VIDEO: Fotoaparát, iPhone 7 alebo tarantula s ľahkosťou rozrezané vysokotlakovým vodným lúčom

VIDEO: Fotoaparát, iPhone 7 alebo tarantula s ľahkosťou rozrezané vysokotlakovým vodným lúčom

1

V poslednej dobe sa ukázalo, že ľudí z nejakého neznámeho dôvodu priťahujú deštrukčné videá. Tie sa tešia veľkým počtom prezretí, pričom kreativita ich tvorcov nemá hraníc.

Nedávno sociálne siete a weby zamerané na video obsah doslova zaplavili príspevky, v ktorých ich predstavitelia ničili rôzne predmety ťažkým priemyselným lisom.

Tvorcovia boli skutočne kreatívni a pod lis umiestnili aj predmety, ktoré by ste možno nečakali (aj Nokiu 3310). Ich YouTube kanál nájdete v tomto odkaze. Štafetu piatich minút slávy najnovšie prebrali frajeri, ktorí disponujú zariadením na delenie materiálov vodným lúčom.

Princíp spočíva v intenzívnom hydroerozívnom účinku veľmi tenkého vodného lúča s veľkou rýchlosťou prúdenia, ktorý je stlačený na výstupe z rezacej dýzy na veľmi vysoké hodnoty tlaku.

V tomto prípade ide o 60 000 psi, teda približne 414 MPa. Takáto sila už dokáže oddeliť od seba takmer čokoľvek. Pohľad, ako vodný lúč prechádza SLR fotoaparátom alebo smartfónom iPhone 7 ako nôž horúcim maslom je na nezaplatenie.

Autori okrem nich prerezali bowlingovú guľu, tarantulu a mnoho iných predmetov. Nižšie si môžete pozrieť video ukážky a celý kanál s kompletnou plejádou videí nájdete na YouTube pod názvom Waterjet Channel. Ale pozor, vaša produktivita sledovaním klesne minimálne o polovicu. Kedže je dnes (17. 11. 2016) sviatok, mnohým to vadiť určite nebude.