Úvod Zaujímavosti VIDEO: 500 dronov a LED svetlá. Intel vyrobil ďalšiu fascinujúcu svetelnú šou

VIDEO: 500 dronov a LED svetlá. Intel vyrobil ďalšiu fascinujúcu svetelnú šou

0

100 lietajúcich dronov, farebné LED svetlá, symfonický orchester a prepracovaná choreografia. Presne takéto divadlo nám ukázala spoločnosť Intel koncom minulého roka.

Už vtedy sme tušili, že iniciatíva Intelu nezostane len pri vtedajšej akcii, a že limity posunie. Nová, rozhodne fascinujúca vizuálna šou je tentokrát podmienená päťnásobným počtom dronov.

Známa IT spoločnosť by sa mala týmto počinom opäť zapísať do Guinnessovej knihy rekordov. Vyniesť na oblohu 500 kusov lietajúcich quadrokoptér a synchronizovať ich pomocou softvéru tak, aby vytvorili moderné umelecké dielo, určite nebolo jednoduché. Intel si ako miesto konania svetelnej šou vybral oblasť nemeckého Mníchova.

Intel dron
Intel dron

Celu flotilu kompaktných a ľahkých dronov, z ktorých každý vážil 290 gramov ovládal zo zeme jeden človek pomocou jedného počítača a pridruženého softvéru. Tajomstvom úspechu sú špeciálne proprietárne algoritmy, ktoré podstatnou mierou automatizujú tvorbu obrazových animácií.

Raz vidieť je lepšie ako sto krát počuť (čítať), preto si túto úžasnú šou vychutnajte nižšie vo videu. Nezabudnite si zapnúť HD kvalitu.