Úvod Tlačová správa Uber včera v Bratislave predstavil novú aplikáciu

Uber včera v Bratislave predstavil novú aplikáciu

0
© Uber / Shutterstock /

Technologická spoločnosť Uber včera v Bratislave predstavila novú aplikáciu pre cestujúcich s jedinečnými funkciami. Po prvýkrát v histórii aplikácia založená na GPS lokalizácii nedáva najskôr otázku kde sa nachádzate, ale kam smeruje vaša jazda. Cestovanie s Uber je teraz ešte transparentnejšie a cestujúci okamžite vidia, koľko za cestu zaplatia a kedy prídu na určené miesto.

Úplne nová aplikácia Uber sa oveľa viac ako kedykoľvek predtým sústreďuje na cestujúcich, ich preferencie a priority. „Som veľmi rada, že dnes môžem v Bratislave predstaviť aplikáciu, ktorá je v mnohých ohľadoch revolučná a potvrdzuje, že Uber je vyspelou technologickou spoločnosťou,“ povedala Barbora Polachová, marketingová manažérka Uber pre Českú republiku a Slovensko. Ako dodala, Uber je zanietený pre využívanie technológie, ktorá pomáha ľuďom presúvať sa po meste. Pred siedmimi rokmi, keď v San Franciscu spustil svoje služby, bolo jeho hlavným cieľom, aby cestujúci získali jazdu jednoducho len za pomoci stlačenia tlačidla. Počas svojej expanzie, aby uspokojil mnohé potreby cestujúcich – od UberBLACK a uberX po uberPOOL – sa rozvinul na globálnu službu, ktorá pomáha miliónom ľudí denne presúvať sa vo viac ako 500 mestách.

Nová aplikácia Uber sa učí z rutiny cestujúcich. Takže ak cestujúci využíva Uber často, zobrazia sa mu shortcuty, ktoré mu ponúknu možnosť cestovať tam, kam je to predpokladané. Toto znamená, že cestovať môže za pomoci len jediného kliku. Čoskoro bude zavedená možnosť spojiť svoj kalendár s Uber. Potom sa stretnutia používateľov aplikácie a ich naplánované udalosti automaticky zobrazia ako shortcuty, čo ušetrí problémy pri preklikávaní sa napríklad cez inú aplikáciu len s cieľom nájsť správnu adresu.

Uber ľudia často využívajú, aby sa stretli s priateľmi – či už na koncerte alebo večer vonku. To znamená, že cieľom cestujúcich často býva konkrétna osoba. Zisťovanie, kde sa táto osoba alebo priatelia presne nachádzajú však znamená mnoho vymenených textových správ alebo odkazov. Už čoskoro Uber predstaví novú funkciu, ktorá je založená práve na tom, že „ľudia sú nové miesta“. Práve táto funkcia používateľom umožní nastaviť si cieľ svojej cesty smerom k osobe namiesto miesta. Stačí si zosynchronizovať kontakty s aplikáciou, zadať meno osoby do vyhľadávacieho riadku a po tom, čo s cestujúcim priateľ vyzdieľa svoju polohu, bude na ceste za ním.

Po zadaní cieľa do aplikácie sa cestujúci môže rozhodnúť, ako sa tam chce dostať. Uber vie, že v rôznych situáciách sú preferované rôzne typy jazdy. Ak cestujúci smeruje na stretnutie a chce sa pripraviť, vyberie si individuálnu jazdu s uberX. Na jazdu v štýle oslavy, možno UberBLACK a pre bežnú jazdu cez mesto uberPOOL. Teraz je oveľa jednoduchšie porovnať náklady všetkých svojich možností s odhadom jazdného. Pri uberPOOL a uberX navyše tiež cestujúci uvidí predpokladaný čas príchodu, takže má všetko potrebné na to, aby sa správne rozhodol s ohľadom na svoju peňaženku aj harmonogram.

V momente, keď už je cestujúci na ceste, najvyšší dôraz sa sústredí na to, aby svoju jazdu využil čo najlepšie. Aj naďalej tu je možnosť rozdeliť si cestovné a zdieľať informácie o svojej jazde s priateľmi. Čoskoro Uber prinesie viac nových možností, ktoré budú založené na tom, kam cestujúci smeruje. Tí, ktorí používajú Uber, aby sa dostali na stanicu si môžu pozrieť Transit, aby videli najbližšie odchody vlakov, autobusov a metra. Ak cestujúci dostanú chuť na niečo delikátne, môžu si pozrieť Yelp recenzie priamo v aplikácii. Ak sa používateľ aplikácie Uber vyberie spoznávať napríklad novú štvrť, môže použiť Foursquare na tipy, čo robiť a kam ísť nabudúce. Tí, ktorí sú na ceste za kamarátmi, majú možnosť zahrať sa s exkluzívnymi Snapchat filtrami alebo streamovať svoje najobľúbenejšie pesničky na Pandore, aby sa dostali do nálady. Ak sa cestujúci nachádza v meste, kde je dostupná služba UberEATS, má možnosť objednať si jedlo po ceste domov, aby spolu so svojím burritom dorazili spoločne.

Odkedy Uber svoju aplikáciu naposledy v roku 2012 redizajnoval, postupne sa stala zložitejšou a menej prehľadnou. Uber chcel svojim používateľom znova priniesť čistú a jednoduchú estetiku nadväzujúcu na pôvodný zážitok. Samozrejme bez toho, aby sa vzdal voľby, ktorú cestujúci očakávajú. Preto priniesol rýchlejšiu a múdrejšiu aplikáciu pre cestujúcich, ktorú prestaval úplne od základov.

„S maximálnym sústredením na našich cestujúcich sme navrhli novú aplikáciu Uber založenú na našom presvedčení, že čas je luxus a všetky informácie, ktoré potrebujete, by ste mali mať vždy na dosah končekov prstov,“ vysvetľuje B. Polachová. Dni, kedy aplikácia každého cestujúceho vyzerala rovnako, sú preč. Všetko v rámci novej aplikácie sa točí okolo jednoduchej otázky – kam to bude? Koniec koncov, Uber cestujúci využívajú na to, aby sa niekam, alebo za niekým dostali. Tým, že aplikácia začne práve zadaním cieľa, cestujúcich čaká cesta ušitá presne na mieru.

Nová aplikácia pre cestujúcich v priebehu nasledujúcich týždňov postupne príde do celého sveta – na iOS aj Android. Pre viac informácií navštívte https://ride.uber.com/sk_SK/

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab&hl=sk“]