Úvod Výrobcovia Nokia Nový smartfón Nokia s OS Android bude zrejme predstavený na MWC 2017

Nový smartfón Nokia s OS Android bude zrejme predstavený na MWC 2017

2
© Android Muffins

To, že sa legendárna Nokia vracia na trh s mobilnými telefónmi, už vieme dlhšie. Zatiaľ sa však neobjavil jediný konkrétny dátum alebo obdobie predstavenia nových zariadení.

Ak ale navštívime oficiálne stránky podujatia Mobile World Congress 2017, ktoré sa koná koncom februára resp. začiatkom marca v španielskej Barcelone, natrafiť môžeme na spoločnosť HMD Global. Figuruje v kategórii vystavovateľov a sponzorov.

HMD Global je spoločnosť, ktorá bude najbližších desať rokov produkovať zariadenia pod licencovanou značkou Nokia. Táto spoločnosť potvrdila účasť na podujatí MWC 2017 a jej vystúpenie je naplánované na 27. februára 2017.

Logickým dôvodom účasti môže byť predstavenie nového smartfónu, poprípade smartfónov s logom Nokia. Už dávnejšie sa pritom pri očakávaných Nokia smartfónoch s OS Android skloňovalo obdobie prvého štvrťroku 2017.

nokia_mwc_2017

Zatiaľ nie je jasné, či na podujatí MWC 2017 uvíme prípadné predstavenie jedného smartfónu alebo rovno viacerých zariadení. Hovorilo sa aj o tablete, high-end smartfóne a najčastejšie o type s označením D1C, ktorý má zapadať do strednej triedy.

V jeho útrobách by sme mali nájsť čipset Qualcomm Snapdragon 430, 3 GB operačnú pamäť RAM, 16 GB / 32 GB internú pamäť alebo 5,5″ displej s FHD 1080p rozlíšením. Smartfón by mal bežať na poslednej verzii OS Android 7.0 Nougat.

Možná podoba smartfónu Nokia D1C
Možná podoba smartfónu Nokia D1C

Úspech?

Značka Nokia už pravdepodobne nikdy nebude na trhu s mobilnými telefónmi miešať kartami tak, ako to bolo v minulosti v dobách jej najväčšej slávy. Na Nokia smartfóny s OS Android sme ale určite zvedaví a pokiaľ ponúknu zaujímavú výbavu s rozumnou cenou, určite si nájdu množstvo spokojných majiteľov.