Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung: Galaxy S7 je bezpečný, nezistili sme ani jeden prípad zlyhania batérie

Samsung: Galaxy S7 je bezpečný, nezistili sme ani jeden prípad zlyhania batérie

5
Po tom, ako vo svete malo vybuchnúť alebo sa vznietiť niekoľko kusov Galaxy S7, Samsung konečne vydal oficiálne stanovisko. Týkalo sa „kvality a bezpečnosti zariadení z rodiny Galaxy S7.“ Tu je prepis toho, čo si o tom myslia v Samsungu:

Neevidujeme žiadne prípady zlyhania internej batérie v zariadeniach z rodiny Galaxy S7, ktorých sme v USA predali viac ako 10 miliónov. Zaznamenali sme niekoľko prípadov, v ktorých hralo rolu veľké externé poškodenie. Kým sa k nám nedostanú vzorky pre odbornú analýzu, je pre nás nemožné zistiť pravý dôvod daného incidentu.

Sme si viac než istí, že Galaxy S7 aj Galaxy S7 edge sú bezpečné produkty. Tie kusy, ktoré explodovali alebo sa zapálili majú byť len izolované prípady, ktorých veľa nie je. V minulosti sa zapálili snáď všetky modeli, vrátane iPhonov a smartfónov ďalších výrobcov.

Ako už pravdepodobne viete, Samsung musel prednedávnom dvakrát zvolať všetky kusy Galaxy Note 7 čo spôsobilo, že úplne zastavil jeho výrobu. Modelový rad Galaxy S7 však problémami, ktoré sme videli pri Note 7 ovplyvnený nebol. Na trhu je od marca 2016. Samsung ale pochopiteľne chcel objasniť, že aktuálne predávané modely sú bezpečné.