Úvod Zariadenia VR headset POZOR: VR headsety vraj prenášajú očný herpes!

POZOR: VR headsety vraj prenášajú očný herpes!

0

VR headsety sa zatiaľ neuchytili až tak rýchlo, ako niektoré spoločnosti dúfali. Jedna vec sa však určite uchytila dosť rýchlo – očný herpes. Presne tak, očný herpes sa dokáže prichytiť na headset pre virtuálnu realitu a preskočiť na ďalšieho človeka rýchlejšie, než by sa zdalo. Na nebezpečenstvo upozornil server DailyDot.

Najväčšie nebezpečenstvo pochopiteľne hrozí na verejných akciách, kde si jeden kus príslušenstva, byť to herný ovládač, klávesnica alebo napríklad aj spomínaný VR headset vyskúša veľa ľudí.

Nižšie uvedenú konverzáciu medzi vývojármi VR obsahu, ktorých mená boli vycenzúrované zdieľal známy YouTuber pod menom Driftor.

vr-herpes

Očný herpes spôsobuje vírus herpes simplex. V očiach vyvolá zápal a celkový pocit nepohodlia. Ide o niečo podobné, ako opar, no namiesto na ústach sa vám to vyhodí pri oku. Podobne, ako pri iných druhoch herpesu, aj tento sa prenáša pri kontakte s infikovaným človekom. Ak teda niekto mal očný herpes, vyskúšal si VR a potom headset posunul ďalšiemu človeku, je dosť možné, že došlo k prenosu.

Je ale zároveň nutné dodať, že neevidujeme ďalšie prípady a preto to treba brať s nadhľadom. Nemala by nám hroziť epidémia, ani nič podobné. Svoje VR headsety tak môžete používať aj naďalej.