Úvod Zaujímavosti Orol zlikvidoval drahého prieskumného drona. Ten útok zachytil na VIDEO

Orol zlikvidoval drahého prieskumného drona. Ten útok zachytil na VIDEO

0

Rick Steven pracuje ako geodet a pri svojej práci používa lietajúce drony. Pomáhajú mu preskúmať rôzne oblasti z vtáčej perspektívy rýchlo a jednoducho.

Aktuálne Rick skúma ťažobnú oblasť pri St. Ives, ktorá sa nachádza v západnej Austrálii. Pohľad z výšky a senzorová výbava profesionálneho drona mu umožňuje ľahšie vytvárať 3D modelovanie oblasti a pomáha tiež pracovníkom bane vyhnúť sa extrémnejším prejavom počasia.

Rick sa však potýka s jedným podstatným problémom. Tým sú dravé orly. Tie sú svojou povahou vysoko teritoriálne a lietajúce drony berú ako hrozbu a narušenie ich územia. Nemajú pritom problém takéhoto drona svojim náletom a mocnými pazúrmi zlikvidovať.

Kedže dron sám o sebe stojí približne 7 tisíc eur a podobne tak profesionálna kamera na jeho palube, Rick musel vymyslieť spôsob, ako techniku ochrániť. Vytvoril maskovanie, ktoré svojim výzorom malo pripomínať orlie mláďa. Spočiatku trik fungoval, no dospelých orlov dokázal klamať len asi po dobu 50-tich úspešných letov.

Rickov zamaskovaný dron
Rickov zamaskovaný dron

Následne prišiel Rick, či skôr jeho zamestnávateľ o ďalšiu bezpilotnú lietajúcu techniku. Rick sa rozhodol, že skúsi lietať v inom čase a hneď ako na oblohe uvidí dravé zviera, let preruší. Pokiaľ to teda stihne.

Ako útok orla na drona vyzerá si môžete pozrieť vo videu nižšie. Orol vyšiel zo súboja bez ujmy, čo sa však o technologickom súperovi povedať nedá.