Úvod Výrobcovia Samsung Tento nový patent od Samsungu môže zmeniť trh so smartfónmi na niekoľko...

Tento nový patent od Samsungu môže zmeniť trh so smartfónmi na niekoľko rokov!

5

Spoločnosť Samsung Display získala dôležitý patent pre novú štruktúru ohybného displeja. Dizajn a technológia, ktoré sú v patente opísané výrobcovi umožní implementáciu ohybných displejov v skladacích smartfónoch. Ide o jednu z najdôležitejších technológií, ktorá môže ovplyvniť zvyšok mobilného trhu.

Novinka pozostáva z elektródovej vrstvy, dielektricko elastomerového filmu a ďalšej elektródovej vrstvy umiestnenej na jednej zo strán samotného panelu.

samsung-ohybny-displej-patent-2

Čo to ale znamená? Jednu veľmi, veľmi zaujímavú vec, a to takú, že telefón sa môže menením napätia ohýbať aj sám, bez toho, aby ste pohli čo i len prstom. Okrem toho, takáto konštrukcia je extrémne odolná. Rozbitý displej pri páde by teda mohol byť minulosťou.

samsung-ohybny-displej-patent-3

Patentová prihláška však prirodzene neprezrádza viac informácií, tobôž nie o komerčnom nasadení. Tak či tak už teraz vieme, že Samsung usilovne pracuje na ohybnom smartfóne, ktorý však môže byť oveľa sofistikovanejší, než sa doteraz zdalo. Zároveň sa dá predpokladať, že bude určený pre tých najfajnovejších zákazníkov, ktorým nerobí problém priplatiť si za svoj vysnívaný telefón.

samsung-ohybny-displej-patent-1