Úvod Zaujímavosti Rusi ukázali najnebezpečnejší spôsob, akým si môžete nabiť telefón. Toto určite neskúšajte!

Rusi ukázali najnebezpečnejší spôsob, akým si môžete nabiť telefón. Toto určite neskúšajte!

21
Toto vážne neskúšajte. Naozaj nie. Je to neuveriteľne nebezpečné a samozrejme proti zákonu. Dvaja mladí Rusi sa však rozhodli, že toto nebezpečenstvo za to stojí a ukázali nám, ako si môžete nabiť telefón priamo z koľajníc. Čítate dobre, z koľajníc.

Ruský YouTuber kreosan pridal video, v ktorom ukazuje, aké jednoduché je dobiť si telefón priamo z koľajníc. V samotnom videu, ktoré na YouTube nahral ešte pred rokom ukazuje, ako na trati kolíše napätie. Aby nám ukázal, že to skutočne funguje, najprv toto napätie použil, aby rozsvietil žiarovku, potom spustil reproduktor a nakoniec nabil Nokiu.

nabijanie

Vo videu je napätie približne 2,5 až 3 volty, teda dosť na to, aby ste si pomaly ale isto dobili telefón. Na Reddite už však niektorí ľudia stihli podotknúť, že takéto nabíjanie môže spôsobiť veľké problémy pre železnice. Systém im totiž veľmi ľahko môže vyhodiť chybu na trati, čo môže spôsobiť meškanie alebo úplné odstavenie niektorých vlakov.

Kreosan však tvrdí, že konal s maximálnou obozretnosťou. „Všetko, čo som na videu ukázal bolo vykonané za prítomnosti skúseného pracovníka železníc,“ dodal. „Počas natáčania sme nič nezničili.“ Celé video si môžete pozrieť nižšie.

Vďaka za tip, jimmi!