Úvod Smartphony Dohady Uvidíme ďalší smartfón s displejom cez celú prednú plochu? Vyzerá lepšie ako...

Uvidíme ďalší smartfón s displejom cez celú prednú plochu? Vyzerá lepšie ako Xiaomi Mi Mix

3

Smartfón Xiaomi Mi Mix, ktorý bol predstavený len nedávno, sa okamžite ocitol v centre pozornosti medií a verejnosti. Žiadny podobný smartfón totižto ešte nikto nevyrobil.

Ani Samsung, ani Apple a ani nikto iný neprišiel so smartfónom, ktorého displej by zaberal 91,3 % plochy predného panela tak, ako je to v prípade modelu Mi Mix. O to viac zaváži, že nejde len o koncept, ktorý zostane na poličke vo vývojovom centre výrobcu.

Smartfón sa štandardne predáva, aj keď v limitovanom počte kusov. Xiaomi ich každý mesiac zvládne vyrobiť maximálne 10 000. Jeho predajná cena sa v Číne pohybuje okolo sumy 500 – 550 eur.

Bolo len otázkou času, kedy s niečím podobným alebo dokonca lepším príde niekto ďalší. Štafetu pravdepodobne preberie čínsky výrobca a priama konkurencia Xiaomi. Ide o spoločnosť Meizu. Prvé snímky zariadenia ukazujú, že jeho displej zaberie skutočne celú prednú plochu, čo po vizuálnej stránke pôsobí ešte príťažlivejšie.

meizu_1

Za normálnych okolností by išlo len o jeden z mnohých konceptov, ktorých sme už videli neúrekom. Fotografie futuristického Meizu smartfónu sú ale spojené s dátumom 24. 12. 2016 a sloganom, ktorý hovorí o príchode niečoho neočakávaného.

meizu2

meizu_datum

Predstavenie takéhoto smartfónu na Štedrý deň by bolo určite netradičné. Keďže ďalšie informácie prakticky neexistujú (napr. špecifikácia a pod.), k revolučnému Meizu smartfónu zatiaľ pristupujeme skôr skepticky.

K TÉME: Xiaomi Mi Mix oficiálne: Displej zaberá takmer celú prednú plochu