Úvod Zariadenia Meizu Pro 6s oficiálne: Dobre vylepšená obľúbená vlajková loď

Meizu Pro 6s oficiálne: Dobre vylepšená obľúbená vlajková loď

0

Okrem spoločnosti Huawei dnes svoju novinku predstavil ďalší čínsky výrobca. Meizu aktualizovalo veľmi vydarený top model Pro 6. Vylepšovalo sa na správnych miestach.

Model Pro 6s využíva rovnaké hliníkové telo, aké sme videli pri jeho predchodcovi Pro 6. Charakterizujú ho zaoblené hrany a oblúkovité prevedenie segmentov pre príjem signálu k anténam.

5,2-palcový displej bol vyrobený štandardne skvelou AMOLED technológiou a dostal FHD 1080p rozlíšenie. Disponuje aj funkciou tzv. 3D dotyku. Rovnaká zostala tiež „motorizácia“. Helio X25 je osadený desiatimi jadrami. Ak by sme ich mali rozobrať, ide o dve Cortex-A72 jadrá taktované na 2,5 GHz, štyri Cortex-A53 taktované na 2 GHz a štyri jadrá Cortex-A53 s taktom 1,4 GHz.

Grafika je stará známa, a teda Mali-T880MP4. Operačná pamäť má kapacitu 4 GB a interný ukladací priestor 64 GB. Ten však nerozšírite pomocou microSD kariet.

meizu pro 6s

Veľkým vylepšením prešiel hlavný fotoaparát. Skvelé snímky zhotovíme pomocou senzoru Sony IMX386 s rozlíšením 12 Mpx a 4-osovou optickou stabilizáciou. PDAF zaostreniu pomáha laser a nechýba už ikonický kruhový blesk, ktorý pozostáva z desiatich svetelných LED bodov. Predná kamera zostáva rovnaká. Rozlíšenie 5 Mpx a pixely veľké 1,4μm.

Druhé významné zlepšenie nájdeme pri batérii. Kapacita 3060 mAh možno nie je zrovna rekordná, ide však o progres z 2560 mAh kapacity, čiže je podstatný. Počítať môžeme s rýchlym 24W mCharge nabíjaním. Pod displejom nájdeme dotykové tlačidlo mTouch, v ktorom si našiel miesto aj snímač odtlačkov prstov.

meizu pro 6s

Konektivita vypovedá o štandarde LTE Cat.6, dvojpásmovej WiFi, dual SIM funkcionalite, GPS, Bluetooth 4.1 alebo čip Cirrus Logic CS43L36. Ten sprostredkuje Hi-Fi zvuk cez 3,5 mm jack. Avizovaná cena 399 dolárov, teda približne 360 eur je určite zdravá.

Pôvodným Meizu Pro 6 sa môžete pokochať aj v našom videu Top Tech.

meizu pro 6

Oficiálny web výrobcu nájdete na www.meizu.com.