Úvod Sociálne siete POTVRDENÉ: Instagram čoskoro príde so živým video vysielaním

POTVRDENÉ: Instagram čoskoro príde so živým video vysielaním

0
Minulý mesiac sme vám priniesli správu o tom, že foto sociálna sieť Instagram bude obohatená o novú funkcionalitu. Týkala sa v súčasnosti trendových živých videí. 

Napovedali tomu uniknuté snímky obrazovky používateľov Instagramu z Ruska, kde zrejme prebiehala obmedzená testovacia prevádzka novej funkcie.

Viac svetla do celého deja priniesol priamo riaditeľ Instagramu Kevin Systrom. Ten pre prestížny ekonomický magazín The Financial Times potvrdil, že Instagram skutočne dostane funkciu pre vysielanie živého videa. Pri avizovaní novinky neskrýval nadšenie.

Šéf Instagramu nespomenul žiaden konkrétny dátum alebo obdobie uvedenia tejto novinky. Predpokladáme, že vzhľadom na uniknuté snímky obrazovky a spomínané oficiálne potvrdenie príde funkcia vo veľmi blízkej dobe.

© T Journal
© T Journal
© T Journal
© T Journal

Živé video budeme môcť vysielať v rámci funkcie príbehov, pri ktorej sa Instagram inšpiroval populárnym Snapchatom. Príbehy sú na Instagrame veľmi obľúbené. Denne má tento formát používať 100 miliónov ľudí, čo je v skutku impozantné číslo. Prenos live videa má používateľskú základňu ešte prehĺbiť.

Video je jednoducho v kurze a čím autentickejšie a čerstvejšie je, tým lepšie. Je jasné, že sa k nemu budú kľúčoví hráči trhu prikláňať čoraz intenzívnejšie.