Úvod Zaujímavosti Hyperloop One chystá novinku. Spojené arabské emiráty a rýchlosť 800 kilometrov za...

Hyperloop One chystá novinku. Spojené arabské emiráty a rýchlosť 800 kilometrov za hodinu

1

Futuristický dopravný systém blízkej budúcnosti známy ako Hyperloop opäť fascinuje. Odnož Hyperloop One plánuje odhaliť aktuálne novinky a progres vo vývoji.

Spoločnosť Hyperloop One nezastrešuje prepravný systém, ktorý sa dostal do našej pozornosti hlavne vďaka avizovanému spusteniu na trase Bratislava – Viedeň. Na tejto koncepcii pracuje spoločnosť Hyperloop Transportation Technologies pod vedením Dirka Ahlborna.

Hyperloop One (predtým Hyperloop Technologies) zdieľa rovnaký princíp transportného systému navrhnutého vizionárom Elonom Muskom. Ten je založený na na pohybe pretlakových kapsúl podtlakovými tunelmi. Hyperloop One na seba upozornil hlavne reálnym otestovaním prototypu prepravného systému v meste Las Vegas.

Zatiaľ nie je presne jasné, s akou novinkou Hyperloop One príde. Odhalenie noviniek sa udeje na pôde Spojených arabských emirátov 8, novembra, čiže onedlho. Môžeme predpokladať, že dôjde k ohláseniu plánov skúšobnej prevádzky práve v tejto krajine. Nakoniec to dokazuje aj prezentačné video.

hyperloop

V ňom okrem iného môžeme vidieť informáciu, ktorá hovorí, že sa z mesta Dubaj do Abu Zabí dostaneme za 12 minút. Ide o vzdialenosť 160 kilometrov, ktorá si v súčasnosti vyžaduje takmer dvojhodinový prepravný čas. Hyperloop One kapsula by sa tak mala rútiť rýchlosťou približne 800 kilometrov za hodinu.

Na futuristické prepravné „divadlo“ sme určite zvedaví a viac noviniek vám prinesieme po 8. novembri, kedy bude známych väčšina oficiálnych informácií. Zatiaľ si môžete pozrieť spomínané video.