Úvod Zariadenia HTC 10 evo oficiálne: Medzinárodná verzia modelu HTC Bolt

HTC 10 evo oficiálne: Medzinárodná verzia modelu HTC Bolt

1

Približne pred dvoma týždňami sme vám priniesli správu, že sa americký model smartfónu s označením HTC Bolt môže dostať aj do Európy, no s iným pomenovaním. 

Dnes sa tieto informácie nadobro potvrdili. HTC Bolt bol pôvodne predstavený výhradne pre americký trh, dokonca s exkluzívnou dostupnosťou pre zákazníkov operátora Sprint.

HTC Bolt zmenil názov na HTC 10 evo a dostal razítko medzinárodnej dostupnosti. Na prvý pohľad ide o skutočne príťažlivé zariadenie. Pokiaľ je pre vás vlajkový model HTC 10 pridrahý, práve HTC 10 evo môže byť tou rozumnejšou ekonomickou voľbou. Stále však budete pracovať s dostatočnou hardvérovou výbavou, ako aj prémiovým vyhotovením a vzhľadom.

Čo sa týka výbavy, HTC 10 evo je úplne totožný s americkým HTC Bolt. Pripomeňme si parametre. Celokovová a pekne naleštená konštrukcia odolá vode a prachu. Do nej výrobca vsadil 5,5″ QHD 1440p Super LCD 3 displej.

htc-10-evo-1

Čipset Snapdragon 810 pracuje s 3 GB operačnou pamäťou a 32 GB miestom pre dáta (+microSD do max. 2TB). Primárny snímač má 16 Mpx, PDAF zaostrovanie a clonu f/2.0. Nechýba optická stabilizácia obrazu, schopnosť 4K záznamu videa a bezstratový RAW formát. Selfie si zhotovíte 8 Mpx prednou kamerou. Spomenieme USB typ C, 3200 mAh batériu, NFC čip alebo snímač odtlačkov. Zabudnúť musíme na 3,5 mm jack a poteší najnovšia verzia OS Android 7.0 Nougat.

Spoločnosť HTC sa rozhodla, že tento smartfón bude ponúkať výhradne prostredníctvom svojho online obchodu. Nenájdete ho tak v ponuke operátorov alebo elektro predajní.

Kedy sa HTC 10 evo objaví v online ponuke a hlavne s akou cenou je pre túto chvíľu otázne. Povráva sa ale o cene v rozmedzí 450 až 500 eur. Rozhodnutie, či je to veľa, málo alebo akurát, už necháme na vás. Konkurencia je však v tomto segmente silná.