Úvod Zariadenia Smartfón Gionee S9 oficiálne: Ďalší do partie s duálnym fotoaparátom

Smartfón Gionee S9 oficiálne: Ďalší do partie s duálnym fotoaparátom

4
U nás menej známa čínska spoločnosť Gionee predstavila nový smartfón s pomenovaním Gionee S9, ktorý sa nesie v duchu duálneho fotoaparátu a dostatočnej kapacity operačnej pamäte.

Gionee S9 je veľký 154,2 × 76,4 × 7,4 mm a jeho kovové telo váži približne 168 gramov. O prezentáciu obsahu sa bude starať 5,5-palcový LTPS displej s prekrytím mierne zaobleného 2.5D skla a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Výkonnostné operácie dostane na starosť osem jadier čispetu MediaTek Helio P10, ktoré sú taktované na frekvenciu 2,0 GHz. Nechýba grafická podpora v rámci čipu Mali T860. Zabudnúť nesmieme na štedrú 4 GB kapacitu operačnej pamäte RAM.

gionee_s9

Gionee S9 je ako stvorený pre nadšencov fotografie. Do vienka dostal celkovo trojicu snímačov. Na zadnej strane nájdeme 13 Mpx jednotku, ktorá pochádza z dielne Sony a hneď pod ním sa nachádza 5 Mpx snímač, ktorý pre zmenu vyrobil Samsung. Predná 5 Mpx selfie kamera je navyše obohatená o LED blesk.

Viac detailov o fotoaparátoch nepoznáme. Istotne nebudú svojou kvalitou atakovať prvé priečky štandardu DxOMark, zhotoviť ale určite dokážu veľmi obstojné fotografie. Tie aj tak najčastejšie poputujú na sociálne siete a nie na steny umeleckých galérií.

gionee S9

Do hybridného slotu môžete ďalej vložiť dve nano SIM karty, alebo jednu z nich vymeníte za pamäťovú microSD kartu. Jej maximálna 128 GB kapacita rozšíri 64 GB interné úložisko. Medzi ostatné lákadlá patrí 3000 mAh batéria, 4G VoLTE technológia, OS Android 6.0 Marshmallow s UI Amigo vo verzii 3.2 alebo snímač odtlačkov prstov.

Ak prepočítame cenu, Gionee S9 bude na čínskom trhu štartovať pri sume 340 eur. Pri čínskych výrobcoch a obdobných vlastnostiach ich smartfónov sme zvyknutí skôr na nižšiu cenu. Globálna dostupnosť zatiaľ ohlásená nebola a aj keby, zrejme by sme museli počítať s vyššou cenou, oproti tej určenej pre domáci čínsky trh. Škoda.