Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Galaxy S8 má byť prvým Samsung smartfónom s displejom citlivým na tlak

Galaxy S8 má byť prvým Samsung smartfónom s displejom citlivým na tlak

4
Samsung sa má podľa najnovších informácií pripravovať na uvedenie displeja citlivého na tlak. Túto technológiu poznáme napríklad z rúk Huawei, resp. Apple, ktorí ju implementovali už v starších modeloch svojich zariadení. Samsung tak má spraviť s príchodom Galaxy S8.

Podľa anonymného dodávateľa pre Samsung sa má spoločnosť „pripravovať pre adopciu technológie citlivej na tlak. Čiastočne sa tak stane pri S8, plná podpora bude dostupná do jedného až dvoch rokov. Je len otázkou času, kým výrobcovia Android zariadení využijú túto technológiu pre vylepšenie používateľského zážitku z ich zariadení.“

Google s príchodom Android 7.0 Nougat predstavil tzv. skratky pre aplikácie. Pri nich pre vyvolanie rozšírených nastavení priamo z ikonky stačí len dlhšie podržať prst. Je však nutné dodať, že technológia pre citlivosť na tlak je podstatne vyspelejšia.

Samsung Galaxy S8 bude úplne prekopaný

O príchode takejto technológie sa zmienil aj predstaviteľ divízie Samsungu pre komponenty. Je veľmi pravdepodobné, že bude dostupná len v high-end modeloch, mid-range kúsky si budú musieť rok či dva počkať.

Samsung Galaxy S8 má byť podľa najnovších informácií úplne prekopaný. Samsung sa snaží prerobiť takmer všetko, uvedenie displeja citlivého na tlak by teda dávalo zmysel.